Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Het natuurgebied van het Lammetjeswiel.
• Het natuurgebied van het Lammetjeswiel. (Foto: Dini van der Elst)

Natuurfestival in het Lammetjeswiel

  •   116 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Stichting Welzijn Alblasserdam, Stichting de Groene Long en het ABC-team organiseren gezamenlijk het eerste Natuurfestival in recreatiegebied het Lammetjeswiel. Het Natuurfestival zal plaatsvinden op zaterdag 12 oktober van 13.00 tot 17.00 uur.

De dag zal volledig in het teken staan van educatie over het park en er is een zeer gevarieerd programma voor jong en oud samengesteld.

Alblasserdam heeft een prachtig natuurgebied en bijna iedereen in het dorp weet het te vinden. Zeker in de zomer is het erg druk. De organisatoren zijn echter van mening dat mensen over het algemeen nog weinig weten over het park op het gebied van flora en fauna. Zo ontstond het idee om belangstellenden hierover op een leuke en gezellige manier te informeren tijdens het Natuurfestival.

Er worden twee soorten rondleidingen verzorgd door het Lammetjeswiel. De ene rondleiding is een wandeling door het park en gaat over de natuur, het ontstaan van het gebied en doet ook imker Cok Hartkoorn aan die over zijn imkerij en het deels zelfvoorzienend leven zal vertellen. De andere rondleiding gaat over water. Via diverse slootjes volgen de aanwezigen de route van de bever en wordt het een heuse zoektocht naar sporen van dit beestje dat vorig jaar nog in het park leefde.

Verder wordt er gewerkt aan een insectenhotel, kunnen deelnemers helpen bij een slootonderzoek, aan een speurtocht deelnemen, een eigen natuurkunstwerk maken en speciaal voor kinderen wordt een slootspringwedstrijd georganiseerd. Tot slot kunnen deelnemers genieten van echte Groene Long-soep en hun eigen brood boven open vuur bakken.

Voor meer informatie: leroy@stichtingwelzijnalblasserdam.nl. Zie ook www.stichtingwelzijnalblasserdam.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }