Foto: Bert Bons

Modelbouwvereniging Nedstaal op de braderie

  •   112 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Ondanks het feit dat de Modelbouwvereniging de hobbyruimte bij het failliete Nedstaal heeft moeten verlaten, zijn ze dit jaar weer present op de braderie van het Havenfestival op zaterdag 21 september.

Al vanaf het eerste Havenfestival in 1991 nemen ze deel aan dit mooie feest. In de loop der jaren kregen ze voor hun activiteiten verschillende plaatsen toegewezen. Toen ze voor het eerst op het plein vóór het Raadhuis stonden werd dit prompt omgedoopt tot 'Stoomplein'.

Het Stoomplein is nu al enige jaren het parkeerterrein bij de jachthaven bij de ophaalbrug geworden en daar zijn ze ook nu weer te vinden. Dit jaar is het programma uitgebreid met vooral technische demonstraties met onder andere metaalbewerking, het verbinden van metalen en het bouwen van stoommachines.

Ze hopen dat mensen met een technische achtergrond aan hun activiteiten willen deelnemen en lid worden van de vereniging.  Een folder over de toekomstplannen is verkrijgbaar bij de stand.

Verder rijdt er als vanouds weer een locomotiefje om kinderen kosteloos te vervoeren.

Ook wordt er weer met stoommachines en modellen gedemonstreerd.

Zoals gebruikelijk zijn er ook dit jaar weer leden van andere verenigingen aanwezig. Ze rijden met onder andere verschillende stoomtractoren en een stoomauto. Er komt ook een deelnemer met een Bently en die wil er graag alles over vertellen.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }