• Soli Deo Gloria speelt een belangrijke rol tijdens Open Monumentendag.
• Soli Deo Gloria speelt een belangrijke rol tijdens Open Monumentendag. (Foto: Bert Bons)

Foto's, muziek, film en vertier op Open Monumentendag

  •   54 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De plaatselijke tentoonstellingscommissie van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard (HVWA) haakt in op het thema van Open Monumentendag, die dit jaar op zaterdag 14 september plaatsvindt.

Voor 2019 is dit 'Plekken van plezier'. Die dag wordt in Cultureel Centrum Landvast om 10:00 uur een fototentoonstelling geopend met als onderwerpen '120 jaar Soli Deo Gloria' en 'Plekken van plezier in Alblasserdam'. De expositie blijft tot 11 oktober in Landvast. Daarna verhuizen de twaalf borden naar Bibliotheek AanZet aan de Ieplaan.

Vanaf 10:30 uur verzorgt het fanfarekorps van de christelijke muziekvereniging een optreden op het bordes van Landvast. Er worden licht klassieke werken gespeeld, maar ook een aantal eigentijdse nummers. Iedereen is welkom om te komen luisteren. Om 11:00 uur start in de bioscoop de vertoning van de film Fanfare van Bert Haanstra. Wie geïnteresseerd is de geschiedenis van het Damdorp kan in de andere zaal de dvd Alblasserdam in 1953 en 1954 bekijken. Beide voorstellingen zijn gratis toegankelijk.

Onderdelen van Soli Deo Gloria verzorgen gedurende de hele dag optredens in het centrum van Alblasserdam. 's Middags zorgt feestorkest De Vrolijke Noot voor een extra stukje gezelligheid in het winkelgebied tussen het Makado Center en Landvast. Voor de  kinderen in de leeftijd van 2 tot 7 jaar staan er op het Raadhuisplein van 11:00 tot 16:00 uur verschillende nostalgische attracties, waaronder een draaimolen en een zweefmolentje. Op het springkussen mogen ook de grotere kinderen zich vermaken. Alle kids hebben gratis toegang tot de minikermis. 

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }