• Bert de Coninck met zijn werkstuk in wording.
• Bert de Coninck met zijn werkstuk in wording. Foto: Margriet Lanser van de Velde

Papendrechters zijn al volop bezig met project Beelden Verbeeld

Algemeen 235 keer gelezen

PAPENDRECHT • De Culturele Raad van Papendrecht (CRP) organiseert op 12 oktober het evenement 'Beelden Verbeeld' aan het Merwehoofd.

Mensen van jong tot oud zijn uitgenodigd om uiting te geven aan de inspiratie die ze krijgen van één van de beelden die in Papendrecht in de openbare ruimte te bewonderen zijn.

Inmiddels zijn er al heel wat Papendrechters die, ieder op hun eigen wijze, aan de slag zijn gegaan. Soms met een verhaal of gedicht, anderen met een schilderij of een beeld, maar ook met andere creatieve technieken. "Fijn om te zien dat er al redelijk wat mensen zich hebben opgegeven, maar we hopen op nog meer inzendingen", meldt de Culturele Raad Papendrecht.

Omdat de organisatie benieuwd is op welke wijze deelnemers al bezig zijn, is ze een kijkje gaan nemen bij één van hen: Bert de Coninck. Bert heeft jarenlang in de bouw gewerkt, maar hij is inmiddels gepensioneerd en hij leeft zich nu uit met verschillende creatieve projecten.

Hij werkt nog aan zijn inzending, maar vindt het leuk om nu al te laten zien waar hij mee bezig is.

Bert: "Als je een kunstwerk ziet dan kan het zijn dat het je gelijk iets zegt en dat het je aanspreekt. Er zijn ook kunstwerken die je helemaal niets doen. Net als bij cryptogrammen maken, kun je leren naar kunst te kijken en vooral de kunst aanvoelen. In dit geval proberen te ontdekken wat een kunstenaar met zijn kunstwerk bedoelt te duiden. Als je daardoor de kunst steeds beter gaat verstaan, is het steeds boeiender om er naar de kijken. Hoe behendiger ik word, hoe leuker ik het ga vinden.

Voor wat mijn inzending aan de wedstrijd Beelden Verbeeld betreft, ben ik geïnspireerd door het kunstwerk Wankel Evenwicht van Lon Pennock. Dat beeld staat aan de Stellingmolen in Papendrecht. Het is een verwijzing naar woningen in de buurt."

Wat Bert zich er bij verbeeldt blijft nog even een verrassing.

Hoe zou jij een beeld verbeelden? In een gedicht, een verhaal, een schilderij of tekening? Door het maken van een foto of een beeld van klei, steen, hout of een ander materiaal? Door een dans, muziek of door zelf een levend standbeeld te zijn? Alleen of samen? Er zijn heel veel mogelijkheden.

Het zou leuk zijn als er nog meer mensen aan het project gaan meedoen. Er kan nog tot 30 september aan het project gewerkt worden. Op uiterlijk 1 oktober moet het werkstuk ingeleverd worden. De inschrijving staat dus nog open, want aanmelden kan nog tot 1 oktober. Met vragen en voor aanmelding kan je contact opnemen met het secretariaat van de Culturele Raad Papendrecht: w.vdhoeven@papendrecht.nl. Zie voor de uitnodiging ook de website www.cultureleraadpapendrecht.nl.

Bert de Coninck met zijn werkstuk in wording.

Fotograaf: Margriet Lanser van de Velde

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 17 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden