Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Wout en Janny Wolters en Hennie van Tienhoven bij de Havenkerk.
• Wout en Janny Wolters en Hennie van Tienhoven bij de Havenkerk. (Foto: Bert Bons)

Open Kerk voortaan op woensdagochtend

  •   172 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De Open Kerk van de Ontmoetingskerk en de Havenkerk in Alblasserdam wordt vanaf september voortaan op woensdagochtend van 10.30 tot 12.30 uur gehouden.

Vanaf vorig jaar oktober is de Havenkerk aan het Wilgenplein al elke week op woensdagmiddag open, maar de organisatoren kregen signalen dat het beter zou zijn om de kerk op woensdagochtend te openen voor iedere belangstellende.

"We bieden een gezellige ontmoeting, een goed gesprek, gelegenheid om stil te zijn, om een kaarsje te branden of gewoon voor een kop thee of koffie", sommen Wout en Janny Wolters en Hennie van Tienhoven op. 

Missionair
"We willen graag kerk zijn voor de gemeente waarin we wonen en op deze manier missionair bezig zijn", vertelt Wout Wolters. Tot zijn genoegen zag hij vorig jaar dat twintig vrijwilligers vanuit de beide kerken zich aanmeldden om mee te helpen. Ook de twee predikanten van de kerken haakten aan en zijn elke week om de beurt aanwezig voor eventuele pastorale gesprekken.

"De aanloop was in het eerste jaar mondjesmaat", erkent Janny. Het is lastig voor haar om aan te geven waardoor dat komt. "Het was een aantal keren slecht weer en we liepen er tegenaan dat het niet zo bekend was dat we open waren."

"Maar we hebben ook heel mooie gesprekken gehad en waardevolle contacten kunnen leggen", haast ze zich eraan toe te voegen. "Ook de predikanten waren er niet voor niets."

Meer bezoekers
Met een flyeractie en dit verhaal hopen de organisatoren dat er dit jaar meer bezoekers zullen komen. "We kregen met name van oudere mensen te horen dat ze wel zouden willen komen, maar dat de tijd op woensdagmiddag hen niet goed uit kwam. Mede daardoor hebben we besloten om vanaf september 2019 voortaan op woensdagochtend open te gaan; van half elf tot half een."

Telkens op de laatste woensdagochtend van de maand is er tevens een maaltijd, waarvoor iedere belangstellende is uitgenodigd. Aanschuiven om mee te eten kan voor een kleine bijdrage.

Betere tijd
"We hopen dat de ochtend een betere tijd is, maar zoeken nog een beetje naar manieren om mensen over de drempel van de kerk te krijgen", vervolgt Hennie. "Mogelijk gaan we een expositie organiseren, of een koor laten optreden of het orgel laten bespelen, zodat mensen wat gemakkelijker naar binnen stappen."

De organisatoren staan open voor meer ideeën voor de Open Kerk. Voor meer informatie of ideeën kan gebeld worden met Hennie via 078-8880526 of 06-80120973. De eerste Open Kerk in de Havenkerk wordt gehouden op woensdagochtend 4 september van 10.30 tot 12.30 uur.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }