Logo hetkontakt.nl/klaroen
• De groep trok intensief op met leeftijdgenoten uit Tanzania.
• De groep trok intensief op met leeftijdgenoten uit Tanzania. (Foto: Aangeleverd)

Leerlingen Willem de Zwijger College in actie in Tanzania

  •   72 keer gelezen

PAPENDRECHT • Twintig leerlingen van het Willem de Zwijger College in Papendrecht hebben in Tanzania de handen uit de mouwen gestoken. Ze namen deel aan een cultureel uitwisselingsproject.

In samenwerking met Stichting Global Exploration maakten de leerlingen een reis van drie weken door het Afrikaanse land. Zondag 4 augustus arriveerde de groep weer in Papendrecht. Vier docenten en een arts gingen mee als begeleiding.

Door de hurken
De Papendrechtse scholieren bezochten vier middelbare scholen; in Longido, Monduli, Kipok en Singe. Tijdens hun verblijf kampeerden ze op het terrein van de school. Dankzij hun Tanzaniaanse buddy's maakten ze kennis met het dagelijkse leven van hun leeftijdsgenoten op een heel ander continent. Dat was soms best even aanpassen. Douchen met een emmer water, wc's waarbij flink door de hurken gegaan moest worden en weinig privacy.

Fundering aanleggen
De leerlingen wisselden kennis uit door middel van diverse - in Nederland voorbereide-  activiteiten. In verschillende crews werd aandacht besteed aan de ontwikkelingen binnen gezondheid, cultuur, natuur en educatie. Naast het uitwisselen van cultuur en kennis, hebben zij ook samen de handen uit de mouwen gestoken. Op de twee basisscholen, waar een deel van het verzamelde sponsorgeld naar toe is gegaan, hebben de leerlingen meegeholpen bij het aanleggen van de fundering van een teacher's house en muren geverfd in klaslokalen.

Safari
Er werd niet alleen gewerkt. De groep maakte ook een safaritocht door Tarangire National Park. De wereldstage werd afgesloten met twee nachten op een camping en een barbecue.

Anne Marie Hoekstra
Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @AnneMHoekstra op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }