Logo hetkontakt.nl/klaroen
• De Vakantie Bijbel Week in 2017.
• De Vakantie Bijbel Week in 2017. (Foto: Mariska van Buren)

Vakantie Bijbel Week Nieuw-Lekkerland in teken van 'de schat'

  •   119 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Op diverse locaties vindt er in Nieuw-Lekkerland weer een Vakantie Bijbel Week plaats. Dit gebeurt in de laatste week van augustus

Er zijn activiteiten voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar en voor tieners en ook voor anders begaafden is er een programma.

Wijk Middelweg
Kinderen uit de wijk Middelweg zijn van 26 tot en met 30 augustus welkom in de Rehobothkerk en het schoolgebouw van De Wegwijzer. Het thema is 'de schat'. Zowel tijdens poppenkastvoorstellingen als bij het zingen en luisteren naar Bijbelverhalen is er aandacht voor Jezus van Nazareth. Ook gaan de kinderen knutselen en spellen doen.

Code kraken
De tieners gaan met elkaar een code kraken. Verder staat er beeldhouwen in speksteen op het programma. De ochtenden voor tieners duren van 9.15 tot 11.45 uur.

Voor het begeleiden van de wandeling naar de locaties rijdt er een bakfiets door de wijk. Kinderen die mee willen lopen, moeten om 9.00 uur bij de kruising van de Middelweg staan of bij de speeltuin in de Roerdompstraat. 

Sportveld
Op woensdag zijn er vanaf 10.00 uur spellen op het sportveld. 's Avonds is er voor iedereen vanaf twaalf jaar een volleybaltoernooi in de speeltuin in Kinderdijk. Dit toernooi begint om 19.00 uur.

Ouders en belangstellenden zijn welkom op vrijdag vanaf 11.30 uur. Er is dan een weeksluiting. Op zondag 26 augustus wordt er in de Rehobothkerk een dienst gehouden over het thema van de week. De dienst begint om 10.00 uur. Zaterdag 12 augustus vindt de middag voor anders begaafden plaats. Dit programma begint om 14.00 uur. Voor meer informatie: facebook.com/VBWnieuwlekkerland of 0184-683112.

Wijk Dorp
Voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar uit de wijk Dorp vindt de week plaats in en om 'Onder de Wiek' aan de Torenmolen. Vanaf 9.15 uur rijdt er een tractor met een huifkar erachter langs verschillende haltes. Instappen kan bij de kruising Jacoba van Beierenstraat met de Schoonenburglaan, bij de kruising van de Jan van Arkelstraat met de P. de Voostraat, in de J. van Oudenhovenstraat bij de Schakel en op de parkeerplaats naast het Carillon.

Het programma vindt plaats op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, steeds van 9.45 tot 12.00 uur. Ook hier is het thema 'de schat'. Voor kinderen van elf en twaalf jaar is er in een tent achter 'Onder de Wiek' een eigen programma.

Afsluiting
De week in de wijk Dorp wordt afgesloten met twee bijeenkomsten. Op vrijdagavond van 19.00 tot 20.00 uur is er de afsluitingsavond in 'Onder de Wiek' en op zondagmorgen van 9.45 tot 11.30 uur is er een speciale kerkdienst in de Dorpskerk (Lekdijk 118), gericht op het thema van de VBW. Beide bijeenkomsten zijn voor iedereen toegankelijk.

Anne Marie Hoekstra
Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @AnneMHoekstra op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }