Jolanda Fortuin uit Papendrecht schrijft mee aan 'Wij, de kinderen, scheiden mee'

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Kind- en jongerencoach Jolanda Fortuin uit Papendrecht is één van de schrijfsters van het onlangs uitgekomen e-book 'Wij, de kinderen, scheiden mee'.

Veel kinderen hebben te maken met scheiden. Zo veel, dat het bijna 'normaal' lijkt te zijn in de klas wanneer je ouders zijn gescheiden. "Voor een kind is dit echter nóóit gewoon", benadrukt Jolanda Fortuin. "Iedere ouder en ieder kind zal hier op eigen wijze mee om proberen te gaan. Er komt veel bij kijken, alles verandert."

Om voor deze kinderen en hun ouders meer te kunnen betekenen, specialiseerde de inwoonster van Papendrecht zich via het programma van 'De Kinderen Scheiden Mee'. "Daarnaast heb ik me aangesloten bij een landelijke groep van coaches. Regelmatig ontmoeten we elkaar om kennis uit te wisselen en om vanuit onze praktijkervaring verder te bouwen aan dit erkende programma."

Gratis
In het kader van 'De dag van het gescheiden kind' schreven zij een e-book. "Vóór ouders, om te kunnen kijken door de ogen van hun kind. Want hoe vertel je als ouder bijvoorbeeld aan je kind over de op handen zijnde scheiding? Wat is dan belangrijk om aan te denken bij het brengen van deze verdrietige boodschap? Dit en nog veel meer tips staan in het gratis te downloaden e-book.

Ook voor leerkrachten, jeugdprofessionals en voor ieder die met kinderen werkt in deze situatie, kan het een praktisch hulpmiddel zijn. "Mijn wens is dat het makkelijk leesbare e-book zoveel mogelijk voor alle kinderen gelezen wordt. Ik ben ervan overtuigd dat hiermee minder prettige situaties voor een gezin voorkomen kunnen worden. Hoe fijn is dat voor ieder kind!"

Het boek is te downloaden via www.dekinderenscheidenmee.nl/e-book.

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5