Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Het Scheldeplein waar de Ichthusmarkt gehouden zal worden.
• Het Scheldeplein waar de Ichthusmarkt gehouden zal worden. (Foto: Bert Bons)

Ichthusmarkt in Alblasserdam wordt groter dan ooit

  •   481 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Het gerenoveerde Scheldeplein in Alblasserdam biedt de Ichthusmarkt de gelegenheid om op zaterdag 15 juni extra groot uit te pakken.

"Vorig jaar konden we alleen kramen plaatsen en activiteiten doen rondom de kerk, maar nu kunnen we het gehele plein gebruiken, inclusief de ruimte voor de winkels", vertelt Simon van der Rhee. Hij is één van de organisatoren van de jaarlijkse Ichthusmarkt, die de kerk in de wijk Kinderdijk organiseert.

Met veel genoegen schuiven de marktkooplieden van de weekmarkt aan bij de Ichthusmarkt. Zij blijven op hun vertrouwde plek naast de kerk staan, maar worden geïntegreerd in het geheel. Om de samenwerking te benadrukken, sponsoren de marktkooplieden enkele prijzen bij het Rad van Avontuur, dat vlakbij hun kramen opgesteld zal staan.

Talentenveiling
Ook de talentenveiling, een kinderplein en de snacktent komen te staan in de buurt van de weekmarkt. Op het kinderplein komt een springkussen en een snoepkraam met suikerspinnen. Ook kunnen kinderen daar cupcakes versieren, zich laten schminken en ponyrijden.

De talentenveiling, waarbij gemeenteleden spullen of diensten veilen voor het goede doel, werd in het verleden op vrijdagavond gehouden, maar nu zal die op de markt zelf gehouden worden. Aanvang van de veiling is om 10.30 uur.

De kramen met tweedehands spullen, lekkernijen en boeken komen te staan nabij de ingang van de kerk, in de kerk en op de open ruimte tussen de parkeerplaatsen en de winkels van het Scheldeplein. Voor de ingang van de kerk zal de brandweer en diverse bedrijven zich presenteren. Er komen Ferrari's te staan waarmee men op de foto kan en er is spijkerbroekhangen.

Veiligheid
"De weg vóór de winkels blijft open, dat vinden de winkeliers belangrijk. Ook de parkeerplaatsen kunnen we niet gebruiken, die zijn voor het winkelcentrum. Om de veiligheid van de bezoekers te garanderen, zullen er verkeersregelaars staan op de oversteekplaats tussen het ene deel en het andere deel van de Ichthusmarkt", legt Simon uit.

Met de ruimere opzet willen de organisatoren proberen om de sfeer terug te halen van de vroegere meimarkten op het toen nog veel grotere plein. Die markt werd altijd zeer druk bezocht. De opbrengst van de Ichthusmarkt is voor het grootste deel (80 procent) bestemd voor de afbetaling van de twee jaar geleden gereedgekomen uitbreiding van de Ichthuskerk. De rest gaat naar de Moldaviëreis. Komende zomer gaan dertig jongeren en begeleiders vanuit de kerk naar een dorp in dat land om aldaar een christelijk daycare center te restaureren en te vergroten, waardoor er meer activiteiten gehouden kunnen worden voor jong en oud.

Spullen inleveren
Spullen inleveren voor de Ichthusmarkt kan op dinsdag 11, woensdag 12 en donderdag 13 juni van 19.30 tot 21.30 uur bij de kerk aan het Scheldeplein in Alblasserdam. De Ichthusmarkt op zaterdag 15 juni duurt van 09.00 tot 15.00 uur.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }