School-Kerkweken aan de gang in Alblasserdam

  •   118 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Van 4 tot 15 februari zijn de scholen De Schalm, Het Kompas en De Twijn aan het werk over het thema 'Net als Petrus?!'.

Tijdens dit thema leren de kinderen Petrus, discipel (leerling) van Jezus, kennen in de verschillende karaktereigenschappen, die hij had en waar hij ook mensen mee inspireerde. Met de kinderen wordt gekeken waarin zij zich kunnen herkennen en of zij soms net als Petrus zouden willen zijn. Dit thema is uitgekozen in samenwerking met de Ontmoetingskerk, de Grote Kerk, de Ichthuskerk, de Havenkerk, de Levensbron, de Elthetokerk, de Jozuagemeente en de Christelijk Gereformeerde Kerk.

In deze weken horen de kinderen de verschillende verhalen over Petrus, verwerken zij dit in verschillende activiteiten  en er zullen liederen worden gezongen rondom dit thema. De groepen 1 tot en met 5 ontvangen bezoek van één van de voorgangers in de klas. De groepen 6 tot en met 8 brengen een bezoek aan één van de kerken.

Op zondag 17 februari zal er een afsluitende dienst worden gehouden in de diverse kerken: Ontmoetingskerk, Grote Kerk, Ichthuskerk, Havenkerk (09.30 uur) Jozuagemeente (10.00 uur) Levensbron (10.45 uur) en de Chr. Ger. Kerk (16.30 uur) Omdat alle scholen een ontwikkeling hebben doorgemaakt van basisschool naar Kindcentrum zal er dit jaar zal er ook voor het eerst een speciale dienst zijn voor de allerjongsten. Ds.H.Radstake zal in de Elthetokerk een dienst houden voor de kinderen van 0 tot en met 4 jaar ( 10.00 uur).

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }