• Een impressie van hoe het gerenoveerde gemeentehuis van Alblasserdam eruit kan komen te zien.
• Een impressie van hoe het gerenoveerde gemeentehuis van Alblasserdam eruit kan komen te zien.

Voorbereidingen verbouwing gemeentehuis Alblasserdam starten deze week

  •   345 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Na lange tijd van voorbereiden start volgende week de renovatie van het gemeentehuis tot Huis van de Samenleving. De aannemer begint donderdag 14 februari met het inrichten van het bouwterrein.

Om de parkeervakken die hiervoor worden gebruikt te compenseren worden er tijdelijke parkeervakken gemaakt op het Raadhuisplein zodat dit efficiënter gebruikt kan worden.

Huiskamer van het dorp
Het oorspronkelijke ontwerp met op de begane grond veel glas en een raadzaal die met een glazen uitschuifbare wand vergroot kon worden, is na afstemming met de architect en de Erfgoedcommissie versoberd om zo binnen het beschikbare budget te blijven. Wél is de gedachte achter het ontwerp gebleven: het Huis van de Samenleving wordt dé huiskamer van het dorp, waar alle Alblasserdammers zich welkom voelen.

Het gemeentehuis wordt verbouwd omdat het pand technisch verouderd is en niet langer voldoet aan de wettelijke eisen.

Omgeving ook aangepakt
Behalve het gemeentehuis worden ook het Raadhuisplein en de Havenstraat aangepakt. Het nu nog open en lege plein krijgt straks een knusse, huiselijke sfeer dankzij zitobjecten en grote overdwars geplaatste bakken voor groen. De huiselijke sfeer wordt ook versterkt door het lichtplan; de grote schijnwerpers worden vervangen door 'schemerlampen'. Zo wordt het Raadhuisplein een gezellige ontmoetingsplek.

Dit betekent wel dat er niet langer op het Raadhuisplein geparkeerd kan worden. Om dit te compenseren wordt het parkeerterrein bij Landvast makkelijker bereikbaar gemaakt met een nieuwe trap aan het begin van de loopbrug.

Het verbouwde gemeentehuis biedt na de oplevering medio 2020 ruimte aan zowel medewerkers en bestuur van de gemeente als aan de Bibliotheek AanZet, leerwerkbedrijf Smile en de politie.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }