Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Jesper en Peter Schoonen.
• Jesper en Peter Schoonen.

Papendrechtse tweelingbroers richten Paap Bier Broeders op

  •   keer gelezen

PAPENDRECHT • Tweelingbroers en vrienden Jesper en Peter Schoonen starten brouwerij Paap Bier Broeders. Met de introductie van hun eigen bier willen zij hun passie voor goed bier delen met iedereen die bourgondisch genieten hoog in het vaandel heeft staan. Eind juli is hun eerste bier gebotteld: Paap Blond.


Al jaren hebben de broers een passie voor goede bieren én de ambitie om samen te gaan ondernemen. Kort na de jaarwisseling hebben ze besloten de sprong te wagen en van hun passie hun beroep te maken.

De eerste maanden van Paap Bier Broeders staan in het teken van het uitwerken van ideeën, receptontwikkeling en de zoektocht naar een geschikte brouwerij. Hun keuze voor de naam Paap is niet toevallig. De Papendrechtse oorsprong komt hierin terug, evenals het bourgondisch genieten van goede producten: 'smulpaap'. Een paapje is ook een broedvogel, wat een verwijzing is naar natuurzuiver gebrouwen bier.

Paap Blond is het eerste bier van deze jonge brouwerij. Enkele weken na het bottelen duikt Paap Blond bij steeds meer plekken op in de Alblasserwaard en de Drechtsteden. Restaurant & Grand Café Willaerts, wijnhuis De Paap, Finn's Eten & Drinken en Mitra Alblasserdam behoren tot de klanten van het eerste uur.

De komende tijd willen de tweelingbroers zoveel mogelijk liefhebbers kennis laten maken met Paap Blond. Daarnaast werken zij aan het ontwikkelen van nieuwe bieren om het aanbod van Paap Bier Broeders mee uit te breiden.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5