Twee ongevallen binnen half uur op zelfde kruising in Alblasserdam
Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto:

Twee ongevallen binnen half uur op zelfde kruising in Alblasserdam

  •   keer gelezen   112

ALBLASSERDAM • Hulpverleners hadden kunnen blijven staan toen op zondag 21 februari rond 16.00 uur en even later om iets voor 16.30 uur twee eenzijdige ongevallen plaatsvonden op de kruising van de Kelvinring met de Edisonweg in Alblasserdam.


Bij het eerste ongeval reed een achttienjarige jongen uit Sliedrecht met zijn snorfiets over de kruising. Door de middengeleider en de bocht kon dat niet zo snel als de Sliedrechter dacht. De snorfietser botste tegen een verhoging, vloog over de kop en kwam een aantal meter verderop op de weg terecht. Hij raakte onder ander gewond aan zijn hoofd en gezicht.

Ambulance
Omstanders boden hulp en belden 112. De politie en de ambulancedienst kwamen ter plaatse. De Sliedrechter is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.

Even voor 16.30 uur ging het op precies hetzelfde punt weer mis. Een man reed op zijn fiets langs de Edisonweg en botste op de kruising tegen de middengeleider. Ook hij liep een hoofdwond op. Een ambulance heeft de man opgehaald en naar het ziekenhuis gebracht. Daar zullen de verwondingen in behandeld worden.

Middengeleiders
De kruising van de Kelvinring met de Edisonweg is berucht in het Damdorp vanwege de vele ongevallen die daar in de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Vooral fietsers en bromfietsers moesten het daarbij ontgelden.

In februari 2015 werd geprobeerd om het kruispunt veiliger te maken door middengeleiders in het fietspad aan te brengen. In de afgelopen jaren vonden er echter nog steeds aanrijding plaats en raakten mensen gewond, doordat ze juist in botsing kwamen met de middengeleider of geen ruimte meer hadden om uit te wijken.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier