Logo hetkontakt.nl/klaroen
<p>• De schoorsteenbrand langs de Van Eesterensingel.</p>

• De schoorsteenbrand langs de Van Eesterensingel.

(Foto: Peter Stam)

Twee branden in Alblasserdam; hoogwerker beide keren nodig

  •   keer gelezen   112

ALBLASSERDAM • De brandweer beleefde vrijdagavond 29 januari een drukke avond. Tweemaal moest er uitgerukt worden voor een brand; eerst aan de Hertzweg en even later aan de Van Eesterensingel.


Iemand uit de omgeving van een bedrijf aan de Hertzweg, ter hoogte van de Edisonweg in Alblasserdam meldde bij de meldkamer dat er grote vlammen zichtbaar waren vanuit een schoorsteen. Mogelijk dat er een apparaat om velgen te reinigen in brand zou staan. De brandweer kon de juiste locatie in eerste instantie niet vinden. Na enig zoekwerk kwam men bij de Hertzweg uit. Op dat moment brandde er binnen niets en hoefde er niet geblust te worden. Om er zeker van te zijn dat er op het dak ook niets (meer) brandde, werd brandweer Papendrecht opgeroepen om met behulp van de hoogwerker een kijkje op het dak te nemen.

De Edisonweg werd hiervoor in beide richtingen afgesloten. Ook op het dak werd geen brand meer aangetroffen. De hoogwerker kon direct door naar de volgende brandmelding op de Van Eesterensingel. Daar woedde een schoorsteenbrand ter hoogte van de Noachstraat.

In eerste instantie werd de hoogwerker van Rotterdam opgeroepen, omdat die van Papendrecht nog op de Edisonweg in Alblasserdam bij een andere melding stond. Op de Edisonweg bleek het echter allemaal erg mee te vallen en dus kon brandweer Papendrecht alsnog met de hoogwerker door naar de schoorsteenbrand in Alblasserdam.

De brandweer heeft het vuur in de schoorsteen pijp geblust met een ramoneur. De bewoner mag vanaf vanavond niet meer stoken, totdat de schoorsteen, die in november 2020 ook al was geveegd, opnieuw is geveegd.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier