GGD-medewerker (23) uit Alblasserdam aangehouden voor diefstal en mogelijke verkoop persoonsgegevens coronatesten
Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Stockfoto 123RF

GGD-medewerker (23) uit Alblasserdam aangehouden voor diefstal en mogelijke verkoop persoonsgegevens coronatesten

  •   keer gelezen   112

ALBLASSERDAM • De politie heeft zaterdag twee mannen aangehouden op verdenking van computervredebreuk. De mannen worden verdacht van het te koop aanbieden van persoonsgegevens uit de systemen die de GGD gebruikt voor de Covid-19 testen. Eén van de twee gearresteerde verdachten is een 23-jarige Alblasserdammer. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.


Vrijdag kregen politie en OM meldingen van de GGD dat er op Telegram persoonsgegevens uit GGD-systemen te koop zouden worden aangeboden. Hierop startte het cybercrimeteam van de politie Midden-Nederland direct een onderzoek. Dit onderzoek leidde al snel naar twee medewerkers van het callcenter van de GGD. 

De politie spoorde ze direct op. De verdachten bevonden zich zaterdagavond beiden in Amsterdam, waar ze zijn aangehouden en zijn overgebracht naar een cel. Het gaat om een 21-jarige man uit Heiloo en een 23-jarige man uit Alblasserdam. De woningen van de mannen werden doorzocht; computers zijn in beslag genomen.

Het stelen en verkopen of doorverkopen van persoonsgegevens is een ernstig misdrijf. Politie en Openbaar Ministerie zitten hier bovenop. In deze zaak zijn binnen 24 uur twee mensen aangehouden. Meer aanhoudingen worden zeker niet uitgesloten. 

Het onderzoek gaat verder, onder meer naar de omvang van de datadiefstal. De beide mannen zullen naar verwachting dinsdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier