Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Stockfoto

Veel schade door grote groep jongeren in Papendrecht

  •   743 keer gelezen   112

PAPENDRECHT • Een grote groep van ongeveer veertig jongeren heeft donderdagavond 30 mei en in de nacht die erop volgde veel schade aangericht in de wijk Oostpolder.

De vernielingen vonden plaats nadat omwonenden de politie hadden ingeschakeld vanwege overlast van een tuinfeest aan De Zeelt. Hier waren jongeren van veertien à vijftien jaar aanwezig. Er was volgens de Appgroep Veilig Papendrecht drank in het spel.

Bij het zien van de politie verspreidde de groep jongeren zich door de wijk. Tijdens hun vluchtpoging zijn er, al dan niet moedwillig, auto's vernield en werd er met kliko's gegooid. Jongens met scooters trapten in andere straten de spiegels van de auto's af.

De politie was met meerdere eenheden uitgerukt om te proberen de groep aan te houden. Dat verliep volgens Veilig Papendrecht niet bepaald soepel, mede door de grote omvang van de groep.

Een teamlid van Veilig Papendrecht heeft zich onder de mensen begeven om te helpen met het ordenen van de chaos en om contact te onderhouden met buurtbewoners en politie.

Veilig Papendrecht, de appgroep met veel leden in het gebied, adviseert om auto's te controleren op eventuele schade en aangifte te doen.

Of gedupeerden hun schade verhaald kunnen krijgen, moet nog blijken. De groep jongeren was erg groot en het is in veel gevallen mogelijk lastig om de schade te verhalen.  

Rond 01.00 uur keerde de rust weer. De politie bleef nog enige tijd rondjes rijden in de wijk om te voorkomen dat er opnieuw een samenscholing zou ontstaan.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }