Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Politie

Politie haalt auto met gladde band van de weg bij Alblasserdam

  •   135 keer gelezen   112

ALBLASSERDAM • De politie heeft woensdagmiddag een auto met een gladde band van de weg gehaald op de A15 bij Alblasserdam.

De politie kreeg een zogenaamde ANPR-hit bij een auto op de A15 richting Papendrecht. De hit ging over de kentekenhouder van een personenauto die nog een openstaande boete had voor een onverzekerde bromfiets.

Agenten namen positie in bij de oprit Sliedrecht-Oost. Na enkele minuten reed het voertuig voorbij. Het voertuig werd aan de kant gezet bij het Shell Tankstation langs de A15 in Alblasserdam.

Tijdens deze controle bleek de kentekenhouder de bestuurster van de auto te zijn. Uit navraag bleek dat de bestuurster niet in het bezit van een rijbewijs was. Hiervoor kreeg de 40-jarige bestuurster uit Purmerend een bekeuring en mocht niet meer verder rijden.

Verder controleerden de collega's de staat van het voertuig. Zij zagen dat er op de rechter voorband geen profilering meer zat. Ook hiervoor kreeg de bestuurder een bekeuring. De collega's hebben haar medegedeeld dat er pas verder gereden mag worden met het voertuig zodra de band vervangen is.

De openstaande boete kon niet betaald worden en blijft nog openstaand. Deze zal zij op een later moment moeten betalen. Dat de bestuurster niet direct hoefde te betalen was mogelijk doordat er op de openstaande bekeuring geen dwangmiddel van kracht was.

De bestuurster heeft ander vervoer geregeld en heeft het voertuig laten staan.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }