Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Politie

Bromfietser uit Alblasserdam begaat meerdere overtredingen

  •   77 keer gelezen   112

ALBLASSERDAM • De politie heeft zondag een zeventienjarige jongen uit Alblasserdam opgepakt, die meerdere overtredingen beging met zijn bromfiets.

In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 januari omstreeks 02.15 uur zagen agenten op de Oude Torenweg in Alblasserdam twee jongens bij een bromfiets staan. Bij het zien van de politie sprongen zij op de scooter en gingen er vandoor.

Wat volgde was een achtervolging over industrieterrein Vinkenwaard. Hierbij werden snelheden van 100 kilometer per uur gehaald.

Uiteindelijk verloor de bestuurder van de bromfiets op de Poldersemolenweg de macht over het stuur en werd de achtervolging beëindigd.

De bestuurder bleek te rijden zonder rijbewijs, waarvoor een bekeuring werd aangezegd. De bestuurder kreeg ook een bekeuring voor het negeren van een stopteken en omdat een letter op de kentekenplaat zodanig met zwarte tape was aangepast, dat er een andere letter ontstond.

In verband met de overschrijding van de snelheid is er een zogenaamd wacht-op-keurensignaal op het voertuig gezet. Het voertuig zal, nadat het in originele staat is teruggebracht, opnieuw ter keuring aan het RDW moeten worden aangeboden. Eerder mag het voertuig de openbare weg niet op.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }