Vrouw uit Alblasserdam aangehouden na grote diefstal koper in Dordrecht

  •   183 keer gelezen   112

ALBLASSERDAM/DORDRECHT • De politie in Dordrecht heeft na intensief en creatief speurwerk vier verdachten van heling van een enorme hoeveelheid koper aangehouden. Het gaat om een 60-jarige Dordtenaar, twee jongens van 14 en 16 uit Dordrecht en een 20-jarige vrouw uit Alblasserdam.

De zaak kwam aan het rollen door een anonieme melding bij de politie, waarin gemeld werd dat eind december een partij van zo'n 7000 kg koper gestolen was uit een bedrijf aan de Dordtse Vierlinghstraat. De melder gaf ook aan dat het metaal te vinden was in een bedrijfspand aan de Helmholtztraat.

Plan maken
Het bekijken van de camerabeelden van het bedrijfsterrein bevestigden dat er in het weekend vóór Oud& Nieuw daadwerkelijk meerdere rollen koper waren weggenomen én waar de vermoedelijke vindplaats te vinden was.

Rechercheurs maakten vervolgens een plan om tot aanhoudingen over te gaan. Ze belden de eigenaar van pand aan de Helmholzstraat met de mededeling dat zij later die dag zijn pand aan de Helmholtzstraat wilden doorzoeken en vroegen om zijn medewerking.

Open armen
Kort na dat telefoontje kwamen meerdere mensen in grote haast naar het pand, kennelijk om het daar opgeslagen koper weg te halen. Die kans kregen ze niet, want agenten wachtten hen met open armen op.

De vrouwelijke verdachte uit Alblasserdam werd in de buurt aangehouden. In het pand werden ook honderden (vermoedelijk) xtc-pillen aangetroffen en zo'n 25.000 Viagrapillen en in beslag genomen.

Nog meer mensen
De verdachten zitten vast en de politie onderzoekt de zaak verder. Op de camerabeelden zijn namelijk nog meer mensen te zien in wie de recherche geïnteresseerd is De politie roept hen op zich te melden.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }