Terugbrengen snelheid niet gehaald; extra snelheidscontroles in 2017

  •   keer gelezen   112

ALBLASSERWAARD • De gemiddelde snelheid terugbrengen en het aanpakken van excessen wat betreft het harder rijden dan is toegestaan; beide streefdoelen heeft de politie in 2016 niet gehaald. Daarom komen er dit jaar meer controles op de wegen in de streek.


'Ondanks het feit dat er vorig jaar door het basisteam Gorinchem 1875 bekeuringen en acht rijbewijzen werden ingevorderd, werd het streefdoel, het verder terugbrengen van de gemiddelde snelheid en het aanpakken van excessen, niet behaald', meldt de politie. Dit jaar krijgt het basisteam daarom extra ondersteuning krijgen van het team Verkeer uit Rotterdam. De controles van dit team zullen voornamelijk plaatsvinden op de 50 en 80 kilometer per uur-wegen. 'Ook zal de onopvallende videosurveillanceauto meer surveilleren in de Alblasserwaard.'

Essenweg
Een locatie waarbij het doel wel werd gehaald was de Essenweg in Groot-Ammers. 'De gemiddeld gemeten snelheid op deze weg is aanzienlijk lager geworden. Recente metingen van onder meer Waterschap Rivierenland tonen aan dat de gemiddelde snelheid op die weg nu 74 kilometer per uur is. De wegbeheerder en politie zijn hier tevreden mee. Voor de Essenweg staat in 2018 een reconstructie gepland die na realisatie mede moet bijdragen aan verdere verlaging van de gemiddelde snelheid.'

26 boetes
Dinsdag vonden diverse controles plaats. Daarbij werden 26 bestuurders vanwege het overschrijden van de maximumsnelheid op de bon geslingerd. 

Er werd gecontroleerd op de N480 tussen Streefkerk en Nieuw-Lekkerland (80), De N216 tussen Schelluinen en Groot-Ammers (80), de Essen,-en Peppelweg te Groot-Ammers (60) en de Melkweg (60) tussen Ameide en de N216. Op de N480 was de hoogst gemeten  snelheid 117 kilometer per uur, gereden door een 23-jarige bewoner uit Streefkerk.

Op de N216 was dat 108 kilometer per uur, op de Melkweg 93, op de Peppelweg 89 en op de Essenweg 87.

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
CustomHtml_5