Afbeelding

Sportieve lol in de modder tijdens Passaatcross in Papendrecht

Sport 144 keer gelezen

PAPENDRECHT • Lars Gerritsen bij de heren en Anne Zijderveld bij de dames hebben zaterdagmiddag de Passaatcross door de modder van het Oostpolderpark in Papendrecht gewonnen.

De cross telt voor de jeugd mee in de regionale crosscompetitie. Het eerste startschot was voor de jongste atleetjes, die op het veld streden wie het parcours het snelst kon lopen. Daarna volgden nog een aantal sessies waarbij wat oudere kinderen een spectaculair parcours door het park en over het veld liepen.

Afgezien van een enkel traantje dat werd gelaten door een opgelopen blessure, was het een fijne ochtend in een prachtig door de herfst gekleurd en zonovergoten Oostpolderpark.

In de middag liepen de volwassenen aan de beurt en een nu en dan regenachtige 3, 6 of 8 kilometer over een zeer uitdagend parcours met opgeworpen hindernissen in de vorm van boomstammen en hele modderige stukken waarin wel eens een schoen bleef steken. Dit had een hilarisch tafereel tot gevolg omdat de schoen uit de modder getrokken moest worden en weer over een inmiddels ook modderige sok aangetrokken moest worden.

Passaat-atleet Lars Gerritsen was op de lange cross de sterkste; Bij de dames was Anne Zijderveld de winnares.  Uitslagen en een fraaie fotoserie zijn te bekijken op de website van Passaat: www.avpassaat.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden