Afbeelding
Foto: Jurgen Versteeg

Burgemeester grijpt in: noodverordening voor Veen

Algemeen 1.358 keer gelezen

VEEN • Voor Veen geldt vanaf zondag 17:00 uur tot en met zaterdag 2 januari middernacht een noodverordening.

Burgemeester Egbert Lichtenberg wil hiermee de rust in het dorp laten terugkeren. 

De afgelopen avonden en nachten was het telkens raak met meerdere autobranden op het kruispunt van de Witboomstraat met de Van der Loostraat in Veen.

“De oproep die ik gisteren samen met de hulpdiensten heb gedaan, heeft niet geleid tot een rustige nacht. Hoewel ik blij ben dat de hulpverleners geen strobreed in de weg is gelegd, is de rust niet wedergekeerd", zegt de burgemeester. 

Ingrijpen noodzakelijk
"Het gebruik in Veen om tijdens de jaarwisseling sloopauto’s te laten branden op het kruispunt neemt toe. De aanloopperiode naar oud en nieuw wordt langer, de branden worden heftiger en de aanzuigende werking op mensen van buiten wordt groter. Ook binnen het dorp groeit de weerstand. Om verdere escalatie te voorkomen is ingrijpen noodzakelijk gebleken. Gemeente en hulpdiensten hebben in gezamenlijkheid besloten dat het nu genoeg is. Deze situatie moet stoppen, voordat het echt fout gaat."

Lichtenberg heeft de noodverordening ingesteld in overleg met de politie en de veiligheidsregio.

De noodverordening houdt onder meer in dat mensen van buiten Veen geweerd worden als zij niets te zoeken hebben in het dorp. Inwoners, personen die in het dorp werken of gebruik maken van het openbaar vervoer zijn hiervan uitgezonderd.

Een samenscholingsverbod is ingesteld voor meer dan twee personen om de openbare orde te kunnen handhaven. Ook geldt een verbod op het bezit van vuurwerk en brandstof en op objecten die als wapen gebruikt kunnen worden. 

Strafbaar feit
Overtreding van deze noodverordening is een strafbaar feit, waarop een gevangenisstraf van ten hoogste drie maanden of een geldboete van maximaal 4350 euro is gesteld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden