• Evy van Hemert in spagaat
• Evy van Hemert in spagaat (Foto: aangeleverd)

Zilver en brons voor Hamarithi op tweede kwalificatie

  •   62 keer gelezen   Sport

AMSTERDAM/AALST • Voor een deel van de selectie stond zaterdag de tweede kwalificatieronde op het programma. Hamarithi turnde naar zilver en brons.

Bij de jeugd derde divisie turnde Luna Olde Olthof een ijzersterke sprong en balkoefening. Ze was dan ook de beste op deze toestellen. Luna ontving zilver voor haar uitstekende prestatie.

Mari-Lynn van Boggelen won in deze categorie het brons, maar voor de vijfde plaats, door het grote deelnemersveld. Ze steeg boven zichzelf uit en presteerde optimaal.

Emma van de Werken eindigde als negende. De jury was onder de indruk van haar mooie vloeroefening en dit werd beloond met 11,300 punten. Ook Jasmine Szalla was goed in vorm. De jury beloonde de netheid van haar brugoefening met 8,400 punten, wat bovengemiddeld te noemen is. Ze eindigde in de top 10. 

Senioren
Bij de senioren begon Tessa van Dalen en Fleur Danklof sterk op brug. Tessa behaalde de vijfde plaats en Fleur de achtste. Ook op vloer ging het beide dames goed af. Tessa behaalde daar zelfs 11,800 punten (vierde score).

Beide dames waren zenuwachtig op balk en dat was terug te zien in de wiebels. Nienke Veninga turnde wel een nette balkoefening met boogje en radslag arabier. Ook turnde zij een mooie wisselspagaat. Nienke eindige als veertiende, Fleur achtste en Tessa zesde. 

Evy van Hemert, instap derde divisie, begon goed op rekstok. Vooral haar houdingen waren weer mooi om naar te kijken. Ze zette een prachtige balkoefening en score neer (12,677). Ze hield haar hoofd goed koel. Helaas liet zij wat puntjes liggen op sprong en vloer, waar zij normaal gesproken erg goed in is. Evy eindigde netjes in de middenmoot, als twaalfde. 

Laatste kwalificatie
Komende week is de laatste kwalificatie in Amsterdam voor de overige meiden uit de derde divisie. Daarna wordt duidelijk wie er doorstromen naar het districtskampioenschap of naar de halve finale van het Bondskampioenschap derde divisie.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }