• Hannah en Charlotte van Boggelen en Carlijn van Zandvliet.
• Hannah en Charlotte van Boggelen en Carlijn van Zandvliet. (Foto: aangeleverd)

Goud voor Hamarithi-zusjes

  •   160 keer gelezen   Sport

AMSTERDAM/KESTEREN/AALST • Hannah van Boggelen won zaterdag het goud op de eerste kwalificatie in Amsterdam. In Kesteren mocht zusje Charlotte van Boggelen (7 jaar) het hoogste podium beklimmen bij de jong talenten-wedstrijd.

Hannah turnde bij de junioren in de derde divisie. Ze haalde de hoogste score op vloer, 11,200. Op brug wist zij de tweede score te pakken. Met deze goede resultaten heeft Hannah het eerste startbewijs voor de halve finale NK binnen.

In Amsterdam kwamen ook Eva van de Werken (pupil 1) en Josefine 't Lam (eerste jaars jeugd) in actie namens Hamarithi. Eva turnde nog ietwat slordig en liet hier vooral de punten liggen. Ook op balk werd er nog niet zuiver geturnd. Toch behaalde ze op de rekstok nog 12,133 punten. Allround kwam ze tot plaats 15.

Ook Josefine had te maken met wat teleurstellingen, door de stress viel zij tweemaal van balk. Maar bij haar was ook brug het beste onderdeel. Zij bleef steken op een negentiende plaats.

Senior Emma Burghout maakte in deze categorie haar debuut en deed dit al best aardig. Ze eindigde als dertiende. Met een achtste plek op vloer mag zij tevreden terugkijken op de wedstrijd.

Brons voor Vera
Vera Westervoort verraste zichzelf en de trainsters. De afgelopen weken heeft zij hard gewerkt om haar brugoefening op te waarderen. Met een zesde plaats op sprong en vloer en een vijfde plaats op balk steeg zij boven zichzelf uit. Op brug turnde ze wel bijna alle eisen, maar de netheid kan nog beter. Ze werd vijfde en ontving door het grote deelnemersveld een bronzen medaille.

Nayinthe van den Heuvel werd in dezelfde categorie knap tweede op sprong met 11,150 punten. Zij had wat moeite met de opzwaaien op brug. Op balk en vloer wist zij knap mee te komen (vierde en zesde cijfer). Allround werd ze elfde.  

Jong talenten-wedstrijd
Charlotte van Boggelen turnde in Kesteren vooral op sprong en brug naar hoge punten. Aida de Bijl greep naar zilver, mede door een mooie balkoefening. Meike van Dooren turnde ook mee in deze wedstrijd, zij werd elfde.

Zilver voor Carlijn
Carlijn van Zandvliet en Lynn van der Werff turnen in de jeugd D3 (zesde divisie). Carlijn behaalde een hoge 13-score op vloer. Lynn was succesvol op de brug. Verder maakten de dames geen foutjes en werd er netjes geturnd. Carlijn ontving het zilver en Lynn werd vijfde.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }