Foto: Stockfoto 123RF

Phoenix dames 1 pakt ruime winst

  •   60 keer gelezen   Sport

ZALTBOMMEL/KAATSHEUVEL • Het eerste damesteam van Phoenix had zaterdag de eerste uitwedstrijd van het seizoen op het programma staan. Ondanks veel fouten aan beide kanten had tegenstander Condor weinig in te brengen.

Phoenix begon sterk aan de eerste set. Condor kreeg de pass niet onder controle en maakte veel eigen fouten. Ook aan de kant van Phoenix werden veel eigen fouten gemaakt. Uiteindelijk ging de set toch met 24-26 naar Phoenix. 

Diepe service
De tweede set startte Phoenix sterk. Door een diepe service aan de kant van Phoenix werd de passing bij Condor lastig gemaakt. De aanvallers konden moeilijk bediend worden. De foutenlast bij Phoenix bleef laag. Phoenix trok de set met 16-25 naar zich toe. 

Fouten aan beide kanten
De derde set begon met veel servicefouten aan beide kanten. Phoenix won met 18-25. Winst in Kaatsheuvel was toen al zeker gesteld. 

Achterstand
De vierde set kwam Phoenix 23-21 achter te staan. Om de volledige vijf punten binnen te halen was het winnen van deze set noodzakelijk. Na een sterke service serie trok Phoenix met 23-25 aan het langste eind.

Komende twee weken hebben de dames rust. Zaterdag 2 november spelen zij tegen Atak in Waspik. 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }