Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Een variatie op 'Aladdin' uit 1001 nacht.
• Een variatie op 'Aladdin' uit 1001 nacht. (Foto: Loes van Gameren)

Balletschool Paulette Willemse brengt grootse voorstelling 'De Wonderlamp'

  •   318 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Dit jaar heeft Balletschool Paulette Willemse bij de jaarlijkse uitvoering gekozen voor een variatie op het beroemde verhaal van 'Aladdin' uit 1001 nacht.

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 april schitteren de leerlingen in 'De Wonderlamp'. De docenten hebben een eigen draai aan het verhaal gegeven door de hoofdrol te geven aan een meisje, dat in dit sprookje Aliddah heet. 

Aliddah is een arm meisje. Ze leeft op straat waar ze vaak eten steelt. Op een dag wordt ze betrapt en gevangen genomen door de machtige Grootvizier en zijn ordehandhavers.

Betoverde grot

Aliddah wordt meegenomen naar de woestijn waar ze terecht komt in een betoverde grot vol edelstenen.

Als ze toevallig een edelsteen aanraakt stort de grot in en zit ze opgesloten in het donker. Maar er komt hulp: Dwaallichten leiden haar naar een oude lamp en Aliddah ontdekt dat dit wel een heel bijzondere lamp is. Zal zij met hulp van de Geest van de Lamp erin slagen uit handen van de Grootvizier te blijven…..?

Familievoorstelling

'De Wonderlamp' is vrolijke familievoorstelling waarin alle dansvormen jazz, klassiek, modern, flamenco en kleuterballet samengebracht zijn in één vlot en spannend verhaal.

De Decorschuur

Voor de decors en attributen van dit sprookje heeft de Balletschool voor het eerst nauw samengewerkt met de onlangs opgerichte Decorschuur. De bouwers hebben zich uitgeleefd om alle wensen van de dansers te vervullen.

Oosterse markt

Er is onder andere een Oosterse markt, er zijn magiërs die slangen bezweren, er komt een rijke karavaan waarin zelfs kamelen meelopen en niet te vergeten: de grot met de magische Wonderlamp.

Prachtige kostuums

Door de prachtige oosterse kostuums en de grote afwisseling in dansvormen wordt dit een betoverend leuk en verrassend spektakel voor jong en oud.

Drie voorstellingen

Er zijn drie voorstellingen: vrijdagavond 5 april aanvang 19.30 uur, matinee op zaterdagmiddag 6 april aanvang 14.30 uur en zaterdagavond aanvang 19.30 uur. Het is een voorstelling zonder pauze. Algemene kaartverkoop gaat via het speciale mailadres reserveren@paulettewillemse.nl.

www.paulettewillemse.nl

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK