Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard

Tjallien van Loon ambassadeur Matthäus Passion Zaltbommel

  •   195 keer gelezen
Foto: aangeleverd

ZALTBOMMEL Tjallien van Loon treedt toe tot het Comité van Aanbeveling van de Matthäus Passion te Zaltbommel.

Van Loon is onder muziekliefhebbers welbekend van de concerten die ze organiseert met De Engelenbak.

Ze ziet de Matthäus Passion als een 'verrijking van haar leven' en wenst iedereen toe een keer met deze muziek in aanraking te komen. De volgende uitvoering vindt plaats op 13 april 2019 in de Sint-Maartenskerk.

Naarden

"Vele jaren heb ik met bijzonder veel genoegen mijn steentje bijgedragen aan het organiseren van dit prachtige werk in Zaltbommel", vertelt ze. "Ik ben er trots op dat het de Stichting nog steeds lukt deze jaarlijkse uitvoering tot stand te brengen. Al jaren probeer ik het jongere publiek te interesseren voor concerten, want zij zijn tenslotte de toekomst. De eerste keer dat ikzelf de Matthäus hoorde was ik elf jaar oud en mocht met mijn grootvader mee naar Naarden. Die uitvoering duurde toen zelfs een hele dag, maar ik was direct gegrepen! Had nog nooit zo iets magistraals meegemaakt. Al was het gezang van de evangelist onbegrijpelijk, de koren en koralen waren voor mij hemelse muziek."

Bijzondere traditie

Het bestuur van de Matthäus Passion Zaltbommel vindt dat Van Loon het ambassadeurschap meer dan verdient. Hans Vuuregge, voorzitter van de Stichting Matthäus Passion Zaltbommel: "Het is toch bijzonder dat in april de 55e editie van Bach's meesterwerk in Zaltbommel klinkt. Tjallien van Loon heeft jaren meegewerkt dat mede mogelijk te maken. Ook vindt zij het belangrijk jongeren kennis met klassieke muziek te laten maken. Een waardevol gedachtegoed en we zijn blij dat we dit met elkaar uitdragen."

Burgemeesters

Tjallien van Loon sluit zich aan als lid van het Comité van Aanbeveling bij Peter Rehwinkel (burgemeester van Zaltbommel), Henny van Kooten (burgemeester van Maasdriel), Paulette Willemse (van de gelijknamige balletschool in Zaltbommel), Albert van den Bosch (oud-burgemeester van Zaltbommel en nu lid van de Tweede Kamer) en Henk Smit (voormalig voorzitter van het Emmy Verheyfestival en manager bij verschillende symfonieorkesten, kamermuziekfestivals en Radio 4).

13 april 2019

Kaarten voor de 55e editie van de Matthäus Passion op zaterdag 13 april 19:30 uur in de Sint-Maartenskerk zijn in drie verschillende rangen verkrijgbaar. In de voorverkoop zijn kaarten vanaf 33 euro verkrijgbaar.

Online te boeken via www.matthauspassion.nl 

Via de website is het tevens mogelijk in te schrijven voor de Matthäusnieuwsbrief en Matthäusvriend te worden.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK