Afbeelding

PvdA/GroenLinks timmert digitaal aan de weg

Algemeen 117 keer gelezen

BOMMELERWAARD • Na Maasdriel brengt nu ook de Zaltbommelse fractie van PvdA/GroenLinks een digitale nieuwsbrief uit. In Maasdriel begon Kees van Drunen in 2010 met het maken van 'De Goede Raad' na elke raadscyclus in Maasdriel.

Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen is GroenLinks samengegaan met de PvdA en is één gezamenlijke Bommelerwaardse website. Daarop is sinds kort een archief te vinden met alle nieuwsbrieven sinds 2015.

Kijkje achter de schermen
"We vinden het belangrijk om regelmatig verslag te doen, keuzes toe te lichten en wat kijkjes achter de raadschermen te geven. Niet alleen voor de nauw betrokkenen maar ook voor de veel bredere achterban", zegt fractie-assistent Jacomien Steennis.

Bereik
In Maasdriel zijn er 65 e-mailabonnees en in Zaltbommel ruim tachtig. Via Facebook en Twitter wordt het bereik zo ongeveer verdubbeld. Wens voor de toekomst is om de nieuwsbrieven professioneler en interactiever te maken.

Actiever dan de rest
Via Facebook heeft PvdA/GroenLinks al veel direct contact met inwoners over wat er leeft. "We zijn daarin een stuk actiever dan de meeste andere partijen in de Bommelerwaard", stelt Steennis. Inschrijven voor de nieuwsbrieven kan via de site door te klikken op de betreffende gemeentenaam.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden