Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Vijf van de zes organisatoren op het terras van Hoppies.
• Vijf van de zes organisatoren op het terras van Hoppies. (Foto: Lya Cattel)

Eerste 'Champignon Obstakel Run' bij Hoppies in Ammerzoden

  •   1252 keer gelezen

AMMERZODEN • Champignonkwekerij De Hopwaag in Ammerzoden organiseert op zaterdag 27 oktober voor het eerst de 'Champignon Obstakel Run' op het terrein van Hoppies.

De sportieve prestatie is die dag heel belangrijk. Maar gezelligheid en lekker eten staan ook centraal bij deze eerste editie van dit sportieve evenement.

Tussen de honderdvijftig en tweehonderd deelnemers. Daarop hoopt Han van Hemert, eigenaar van champignonkwekerij De Hopwaag.

Samen met de broers Robbert en Mark Kuijs, Rolf van Zandwijk, Fred Verhoeven en Joep van Hemert heeft hij het initiatief genomen om een echte 'obstacle run' te organiseren op het terrein van Hoppies.

Parcours

Het parcours is 6 of 14 kilometer lang. "De deelnemers kunnen door slootjes heen of droog blijven", vertelt Han. "Ze gaan de weg over, door bosjes, langs de kwekerij van Leon van den Oord, door de aardbeien van Joost van Uitert, en door de champignoncellen van de Hopwaag."

In eerste instantie wilde de organisatie het evenement de 'Champion Obstacle Run' noemen. Maar champignonkweker Han vond het wel zo leuk om de sportieve dag te koppelen aan zijn eigen dagelijks werk en bedrijf. Die mening wordt gedeeld door veel collega kwekers uit de regio én uit Zuid-Limburg. Dankzij de sponsors die tot nu toe hun medewerking hebben toegezegd, worden de deelnemers aan de run flink in de watten gelegd. Zo krijgen ze allemaal een speciaal wedstrijdshirt en staat voor alle sportievelingen een bord dampende stamppot klaar.

De dag belooft een waar spektakel te worden voor de deelnemers en voor het publiek dat van harte welkom is. "In Ammerzoden en omgeving praat iedereen er al over", lacht Han. "De mensen hebben er zin in."

Inschrijven

Inschrijven kan, liefst zo snel mogelijk in verband met de organisatie, via de website, als individu of als groep (vanaf vier personen). De minimumleeftijd is 14 jaar. Deelname aan de 6 kilometer kost 17,50 euro p.p. in een groep en 19,50 euro als individu en aan de 14 kilometer 25 euro in een groep en 27,50 als individu. De starttijden zijn tussen 11:00 en 14:00 uur. Het parcours zit barstensvol sportieve uitdagingen.

Vrijwilligers

Mensen die op 27 oktober een handje willen helpen door bijvoorbeeld bij een obstakel te gaan staan om deelnemers te begeleiden, kunnen zich aanmelden bij vrijwilligerscoördinator Luuk van Keulen: 06-55908737.

De Champignon Obstakel Run is de afsluiting van het buitenseizoen van Hoppies, binnen gaan de activiteiten natuurlijk gewoon de hele winter door. Zoals bijvoorbeeld het 'Hebbedingen event' op vrijdag 16 november.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK