• Tot aan de opening van de eigen locatie, mag Paardensport Loevestein gebruik maken van faciliteiten Dressuurstal Van Baalen.
• Tot aan de opening van de eigen locatie, mag Paardensport Loevestein gebruik maken van faciliteiten Dressuurstal Van Baalen. Foto: Lya Cattel

Nieuwe locatie voor nieuwe vereniging Paardensport Loevestein

Algemeen 642 keer gelezen

BRAKEL • Paardensportvereniging Rodichem en de Loevestein Ruiters zijn gefuseerd en vormen nu samen de nieuwe rijvereniging Paardensport Loevestein. Begin volgend jaar hoopt de vereniging een gloednieuwe eigen locatie te openen aan de Verdrietweg in Brakel.

Loevestein Ruiters maakte voorheen gebruik van een stuk land van een particulier aan de Egter van Wissekerkeweg in Poederoijen.

IJsbaan

De leden van Rodichem reden op het terrein van de ijsbaan, langs de Van Heemstraweg in Brakel. Die ijsbaan gaat verhuizen vanwege de uitbreiding van G. van der Ven BV Aannemingsbedrijf en een nieuw bedrijventerrein aan de Langerak. Het bedrijf ging in gesprek met beide verenigingen.

Meer dynamiek

"We willen graag meer vastigheid voor de ruiters", licht Huibert van der Ven toe. "De nieuwe locatie is veilig toegankelijk voor de leden van beide clubs, iedereen wordt er beter van. Tijdens de gesprekken over de verplaatsing en de fusie is als doelstelling bepaald dat de nieuwe vereniging met professionaliteit aan de slag gaat en dat er meer clubactiviteiten gaan komen, meer dynamiek."

Nieuw leven

Dat heeft het nieuwe bestuur nu al opgepakt. In het voorjaar komt er een grote feestelijke opening, er zijn concrete plannen voor tweemaandelijkse clinics en de 'Ponypret-middagen' voor kinderen krijgen weer vorm. Ook gaat Paardensport Loevestein weer vaker buitenritten organiseren. "De twee verenigingen waren allebei een beetje 'slapend'", aldus voorzitter Annet Keijnemans. "We gaan er nieuw leven in blazen."

Clubhuis

De nieuwe locatie krijgt een buitenbak van 20 bij 60 meter, met een veilige omheining, waar ook jonge paarden- en ponyruiters goed terecht kunnen. Ook komt er een gezellig clubhuis, waar toeschouwers de verrichtingen in de bak kunnen volgen. Een groot parkeerterrein ligt er al, daar kunnen de leden gebruik van maken. De lessen worden verzorgd door ruiters van Dressuurstal Van Baalen.

De eigen accommodatie komt tegenover Dressuurstal Van Baalen, achter de woning van Arie van Baalen jr. en zijn vriendin Jacobine van Gijn, de secretaris van het bestuur.

Het bestuur bestaat verder uit penningmeester Emma van Diggelen en algemeen bestuurslid Ciska van de Heuvel. Tot aan de opening van de nieuwe accommodatie mogen de de leden van Paardensport Loevestein gebruik maken van de faciliteiten van Dressuurstal Van Baalen. "Daar zijn we heel blij mee", zegt voorzitter Annet.

Britta Alink

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden