Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Foto gemaakt vanaf het podium.
• Foto gemaakt vanaf het podium. (Foto: aangeleverd)

BuitenhofPop wordt 'Lekker aan de Waal'

  •   703 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De zesde editie van het festival 'BuitenhofPop' heeft een nieuwe naam: 'Lekker aan de Waal'.

Het festival aan de Waalkade wordt voor het zesde achtereenvolgende jaar georganiseerd door Hans de Beus en Daphne van Brakel van BF Events.

Alle leeftijdsgroepen

Na het succes van afgelopen jaren werd het volgens de organisatoren tijd voor enige veranderingen.Volgens het tweetal dekte de oude naam de lading van het gratis toegankelijke evenement niet meer. "Het is niet alleen pop, maar meerdere muziekstromen passeren de revue",. lichten ze toe. "Het festival, in het eerste weekend van de Bommelweek houdt rekening met alle leeftijdsgroepen. Een van de ideeën was in eerste instantie om voor een ieder aan het einde van de vakantie lekker bij te kletsen met vrienden en bekenden onder het genot van een drankje en muziek."

Waterspelen

In de loop der jaren is het evenement uitgegroeid tot een volwaardig festival met meerdere bands Ook zijn er op het terrein bij het bunkerschip op zondagmiddag vanaf 14.00 uur diverse waterspelen en klimtoestellen te vinden voor de jeugd.

De waterspelen zijn, gelet op de weersverwachting een welkome aanvulling op het geheel.

Op deze zondag zullen er ook enkele foodtrucks staan en diverse zitjes waar een ieder kan genieten van de muziek en een drankje.

Zomerse Bieren

Nieuw is ook dat er op deze zondag meerdere zomerse speciaal bieren te verkrijgen zijn. Bavaria Pilsener, Liefmans Fruitesse, La Trappe Witte Trappist, Budels Witte Parel, Weizen en Mongozo Mango daarnaast ook een lokaal bier namelijk Bommelaar Edelpils.

Zaterdagavond

'Lekker aan de Waal' begint op zaterdagavond 11 augustus om 20.30 uur en duurt tot 01.00 uur.

Op het grote podium treedt 'Mrs Stuyveberg' op. Rock 'n Roll, klassiekers uit de jaren '70 en '80 blues en rock nummers wisselen elkaar af. D.J. Seepman zal er zeker voor zorgen dat het publiek ook voor en na het optreden niet stil hoeft te staan.

Zondag

Op zondag 12 augustus begint de middag om 14.00 uur.

Daffie DJ trapt de middag af met zomerse deuntjes en zal de middag aan elkaar draaien.

Als eerste band zal Mill Street het podium betreden. Ze spelen met name muziek uit eind jaren '70 en begin jaren '80. O.a: Iggy Pop, David Bowie, Icehouse, Depeche Mode, ZZ Top, Snowy White, Roxy Music. De band bestaat uit: Pete Wilde, Cees Verhoeks, Leo van Opijnen, Gerrit Wagenmakers

Daarna is het de beurt aan Friction & the Roots Drivers. Friction staat bekend om zijn onweerstaanbare mix van Reggae met Afrikaanse en Caribische vibes en onvergetelijke liveshows. Samen met zijn band toert hij non-stop door de wereld.

De afsluiter van de zondagmiddag: Moonshine Brigade speelt americana/bluegrass/country en komt uit 's-Hertogenbosch

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK