Foto: stock

Facebook-schandaal maakt weinig indruk in Bommelerwaard

  •   820 keer gelezen

REGIO • Privacyschandalen of niet, slechts vijftien procent van de panelleden van TipBommelerwaard.nl die vragen over social media beantwoordden, overweegt te stoppen met Facebook of andere kanalen.

Zes op de tien panelleden zijn niet onder de indruk van het nieuws dat Cambridge Analytica oneigenlijk gebruik maakte van de gegevens van miljoenen Facebook-gebruikers. De oproep van Arjen Lubach om ervan af te stappen deed de meeste respondenten dan ook niks.

Zo min mogelijk
De oplossing is simpel volgens dit panellid: "Ieder weldenkend mens weet dat hij zo min mogelijk persoonlijke gegevens via het internet (op wat voor manier dan ook) moet delen. En wanneer dat gevraagd wordt: fake data verspreiden!"

Welke social media?
Facebook is de meest gebruikte vorm van social media, 69 procent van de 180 respondenten heeft een account. LinkedIn wordt door 42 procent gebruikt, Instagram door 31 procent en Twitter door 25 procent. Van de panelleden die reageerden geeft 21 procent aan niet actief te zijn op social media.

Liever persoonlijk contact
Wel geeft bijna tweederde van de respondenten de voorkeur aan persoonlijk contact boven social media. Vooral voor mensen die wat verder weg staan, zowel qua band als qua afstand, wordt de meerwaarde van contact via Facebook of twitter gevoeld. "Ik kan het contact met de familie en vrienden in de hele wereld juist via social media onderhouden! Lukt me persoonlijk niet helaas. Ben er blij mee", antwoordt iemand.

TipBommelerwaard.nl
TipBommelerwaard.nl is een panel van ruim achthonderd mensen die wonen of werken in de Bommelerwaard. Zij krijgen ongeveer één keer per maand een mail met vragen over actuele, vaak lokale onderwerpen. Ook meepraten? Aanmelden kan via de website. Daar komen na afloop ook de uitslagen te staan. Meedoen is anoniem en vrijblijvend. 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
reageer als eerste
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK