• Jan-Hein de Vreede (SSM) en Anita Sørensen (CDA).
• Jan-Hein de Vreede (SSM) en Anita Sørensen (CDA). Foto: Gemeente Maasdriel

Erik van Hoften (SSM) en Peter de Vries (CDA) worden wethouder in Maasdriel

Algemeen 2.009 keer gelezen

MAASDRIEL • De beoogde wethouders voor gemeente Maasdriel zijn Jan-Hein de Vreede (SSM), Erik van Hoften (SSM), Anita Sørensen (CDA) en Peter de Vries (CDA). Van Hoften en De Vries waren tot nu toe gemeenteraadslid.

De beoogd wethouders zijn door een extern bureau gescreend op integriteit. De uitslag is vrijdag aan burgemeester Van Kooten gepresenteerd en alle beoogde wethouders zijn goed door de screening gekomen. Tijdens de extra raadsvergadering op 9 mei worden de wethouders geïnstalleerd.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart kwam Samen Sterk Maasdriel (SSM) als winnaar uit de bus. De partij heeft zeven zetels en zette de samenwerking met het CDA (zes zetels) voort.

De afgelopen vier jaar waren er drie wethouders in Maasdriel (twee voor het CDA en één voor SSM), nu wordt dat er dus één meer.

Erik van Hoften (SSM)
Erik van Hoften woont in Heerewaarden, is getrouwd en heeft twee dochters. De afgelopen tien jaar werkte hij in de speeltoestellenbranche. Hij is vier jaar gemeenteraadslid voor Samen Sterk Maasdriel en in die hoedanigheid, van 2014-2017, voorzitter van de commissie Samenleving & Financiën.

Jan-Hein de Vreede (SSM)
Jan-Hein de Vreede is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in Kerkdriel. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in diverse functies op het ministerie van VROM en later Binnenlandse Zaken, werd hij vier jaar geleden wethouder voor Samen Sterk Maasdriel. Tot nu toe had hij onder andere financiën, verkeer en economische zaken in zijn portefeuille.

Peter de Vries (CDA)
Peter de Vries is getrouwd, heeft twee volwassen kinderen en woont in Rossum. Peter heeft 36 jaar gewerkt in de reiswereld en hij is sinds 1994, 24 jaar onafgebroken, gemeenteraadslid. Eerst van de gemeente Rossum en vanaf de herindeling in 1999, in de gemeente Maasdriel.

Anita Sørensen (CDA)
Anita Sørensen woont in Culemborg, is getrouwd en heeft twee kinderen. Na haar studie bestuurskunde was ze diplomaat op de Nederlandse ambassade in Washington en daarna consultant op het gebied van crisismanagement. Ze volgde twee jaar geleden wethouder Marian Blaauwhof op met de veelomvattende portefeuille sociaal domein. Tevens is zij vicevoorzitter van CDA Gelderland. Anita was tien jaar raadslid en fractievoorzitter voor het CDA in Culemborg.

Woonplaatsvereiste
Sørensen blijft in Culemborg wonen. De gemeenteraad moet jaarlijks een ontheffing verlenen voor wethouders die niet in de gemeente wonen waar ze werken. Overigens wordt er al een tijd gepraat over verruiming van deze landelijke regel. In Maasdriel heeft de ontheffing voor Sørensen tot nu toe niet tot discussie geleid. "Ik woon in dezelfde regio en heb nog nooit het gevoel gehad dat ik mijn werk minder goed kon doen doordat ik niet in Maasdriel woon. Ik heb alleen wat meer reistijd", zegt ze er zelf over.

Nieuwe raadsleden
Doordat Van Hoften, De Vreede en De Vries nu raadslid zijn en wethouder worden, schuiven er drie kandidaten van de verkiezingslijsten door naar de gemeenteraad. Voor SSM zijn dat Rudi van Hooft en Kees van Baar. Voor het CDA is dat Marinus Robbemondt.

• Peter de Vries (CDA).
• Erik van Hoften.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden