• Prezzent biedt al dagbesteding in Pand 9 zelf.
• Prezzent biedt al dagbesteding in Pand 9 zelf. Archieffoto: Janneke Boogaard

Prezzent start moestuin bij Pand 9 in Zaltbommel

Algemeen 603 keer gelezen

ZALTBOMMEL • In het najaar start Stichting Prezzent met een moestuin als vorm van dagbesteding. De gemeente Zaltbommel stelt een perceel bij Pand 9 beschikbaar.

Prezzent biedt al dagbesteding binnen Pand 9 (de oude LTS), maar wil cliënten graag meer keus bieden. De gemeente heeft een stuk braakliggende grond van ruim 1500 vierkante meter in De Waluwe tijdelijk beschikbaar gesteld. Het gaat om het deel naast het parkeerterrein van Pand 9, tussen de beoogde locaties voor de nieuwe sporthal en het zwembad van Ad van Trigt.

Blijvende plek
Wethouder Adrie Bragt: "In dit deel van De Waluwe komen sociale functies, daar past dit idee goed in. De verkaveling is nog niet definitief, maar als de moestuin een succes wordt zoeken we er een blijvende plek voor. De geplande huizenbouw zal toch niet strak tegen het terrein van Pand 9 aan komen."

Samenwerking
Patricia Kraan van Stichting Prezzent licht het plan toe: "Wij willen daar met cliënten groente, fruit en kruiden verbouwen om te verwerken in maaltijden. We zoeken samenwerking met bijvoorbeeld de buitenschoolse opvang, leerlingen van het praktijkonderwijs die een stageplaats zoeken, en bijvoorbeeld mensen die moeilijk aan een betaalde baan kunnen komen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden