• Ad Hofmans met bedrijfsleider Hennie Verhoeven.
• Ad Hofmans met bedrijfsleider Hennie Verhoeven. Foto: Janneke Boogaard

Afvalstation Zagron op Veilingweg

Algemeen 1.820 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Het van oorsprong Hedelse Zagron is een containerservice en afvalstation gestart aan de Veilingweg in Zaltbommel.

Via de website of telefonisch kan de juiste container worden besteld voor bouw- of groenafval. Zelf brengen kan vanaf komende week ook dankzij de nieuwe weegbrug.

Opgeruimd
De nieuwe vestiging is te vinden op het voormalige Haasnoot-terrein aan de Veilingweg, langs het spoor. Hennie Verhoeven is aangesteld als bedrijfsleider. Zagron heeft het kantoor opgeknapt en het terrein grondig opgeruimd.

Het klinkt wat tegenstrijdig, grote schoonmaak houden om vervolgens afval te gaan inzamelen. Maar dat is het voor eigenaar Ad Hofmans niet. "Wij willen laten zien dat we netjes werken. Daar hoort geen berm met onkruid bij."

Geen stof en herrie
Er wordt aan de Veilingweg geen afval verwerkt, alleen verzameld en efficiënt afgevoerd. "Mensen hoeven dus niet bang te zijn voor stof of herrie. Dat geldt ook voor onze nieuwe locatie aan de Walderweg."

Oude melkfabriek
Die Walderweg, in Ammerzoden net buiten Kerkwijk, is een verhaal apart. Vroeger was daar een bewaarplaats voor pootaardappels en nog vroeger de melkfabriek.

Verhuizing
Hofmans bood begin vorig jaar aan erheen te verhuizen met zijn grondbank en handel in substraten. Daarmee kwam er in Hedel ruimte voor buurman Quik om uit te breiden en kon ook nieuwbouwwijk Grutakker verder afgebouwd worden.

Maar de afhandeling van de vergunningen voor de Walderweg duurt langer dan Hofmans had gehoopt. Daarom huurt hij intussen ook een terrein in Waalwijk. Daar bleek de vraag naar containers en bigbags flink groeiende door de aantrekkende economie.

Wennen
"Vandaar de beslissing om dat uit te bouwen aan de Veilingweg. Wel even wennen hoor, de overstap van Hedel naar Zaltbommel", lacht Hofmans.

Aan de Walderweg gaat zoon Jan-Willem wonen in de markante bedrijfswoning uit 1917. Hij is nauw bij het bedrijf betrokken, net als Ad Hofmans junior. Zagron hoopt dus op een glansrijke toekomst op twee nieuwe Bommelerwaardse locaties.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden