Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• De Brandwijk Bommelerwaard Runners organiseerden in april de twintigste Promenadeloop.
• De Brandwijk Bommelerwaard Runners organiseerden in april de twintigste Promenadeloop. (Foto: Lya Cattel)

Brandwijk Bommelerwaard Runners klaar voor 20e Roparun

  •   226 keer gelezen   Sport

BOMMELERWAARD • Voor de twintigste keer doet in het pinksterweekend een Bommelerwaards team mee met de Roparun. Team 76 Brandwijk Bommelerwaard Runners staat op zaterdagavond 8 juni in Hamburg aan de start.

De Roparun is de grootste estafatteloop ter wereld voor het goede doel: hulp aan mensen met kanker. De Roparun wordt voor het 28e jaar georganiseerd en heeft in al die jaren al ruim 85 miljoen euro opgebracht.

Team 76 Brandwijk Bommelerwaard Runners doet voor de twintigste keer mee aan dit fantastische evenement. Na dertien maal Rotterdam - Parijs (en andersom) gelopen te hebben, is dit alweer de zevende keer dat de route van maar liefst bijna 570 kilometer van Hamburg naar Rotterdam afgelegd gaat worden.

De finish is dit jaar, net als vorig jaar, niet op de Coolsingel, maar op de Binnenrotte. De afgelopen zes edities leverden voor de sportievelingen uit de streek steeds een top-3 klassering op in het klassement.

Door de Betuwe
De Roparun is ook in onze regio live te aanschouwen. Want de route loopt dwars door de Betuwe en Alblasserwaard. Via de brug bij Rhenen, Lienden, door Tiel en vervolgens Buren en Geldermalsen.

Door een routewijziging  worden Tricht en de Mariënwaerdt dit jaar niet meer aangedaan. Vanaf Geldermalsen loopt de route door Deil, waar het team een verzorgingspost en ploegwisselplaats heeft ingericht bij dorpshuis 't Duifhuis. Hier worden weer veel familie, vrienden en supporters verwacht op de ochtend van tweede pinksterdag. Er is voor iedereen koffie en iets lekkers.

Social media
Hoe laat de passage daar op de ochtend van Pinkstermaandag zal plaatsvinden is te volgen via de social media van het team. De voorlopige schatting is tussen 8:00 en 9:00 uur. Vanuit Deil gaat de route via Leerdam, door de Alblasserwaard richting Rotterdam. 

Er kan nog steeds gedoneerd worden voor het goede doel. Bijvoorbeeld door middel van de SMS-actie: SMS dan "Roparun76" naar nummer 4333 voor een eenmalige gift van 3,00 euro.

De actuele stand van zaken tijdens de Roparun is te volgen via de website van team 76: www.bommelerwaard-runners.nl, via twitter: @BWRunners. En natuurlijk via Facebook en Instagram. 
 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }