• De productie van stenen gaat vandaag de dag heel anders dan vroeger.
• De productie van stenen gaat vandaag de dag heel anders dan vroeger. Foto: De Rijswaard

Open dag bij steenfabriek De Rijswaard

Algemeen 957 keer gelezen

AALST • Op zaterdag 26 oktober tussen 10:00 en 15:00 uur stelt steenfabriek De Rijswaard in Aalst haar deuren open voor het publiek. Bezoekers kunnen zien hoe het productieproces van gevelstenen tegenwoordig volledig machinaal verloopt.

In de showroom, ook op het terrein, zijn alle ruim honderd verschillende soorten stenen in maten en kleuren, van bruin tot paars en oranje, te bewonderen. Daarnaast zijn er activiteiten voor kinderen en een hapje en drankje. 

Stof en klei
Directeur Atse Blei vertelt: "Onze steenfabriek is bijna 120 jaar actief in Aalst. Toch merken wij dat veel mensen ons niet kennen en niet weten wat wij hier allemaal doen. Velen denken nog aan veel stof en met je poten in de klei staan, maar dat is al lang verleden tijd. Daarom willen wij laten zien hoe wij op onze fabriek werken en hoe innovatief dit vandaag de dag gebeurt. Zeker ook heel interessant voor de mensen die zich met techniek bezighouden. Hier bij De Rijswaard zetten we onze innovativiteit in om een kwalitatief hoogwaardige steen te produceren met een hoge mate van efficiëntie en zo duurzaam mogelijk. " 

Innovatie
De Rijswaard produceert sinds 1900 al bakstenen voor de woning- en utiliteitsbouw. Inmiddels beschikt het bedrijf over een productiecapaciteit van ruim 130 miljoen stenen per jaar. Innoveren is één van de belangrijkste speerpunten. Zo vernieuwde De Rijswaard in 2008 het hele machinepark volgens de laatste technieken. Komende weken staat er weer een vernieuwing op het programma en worden de transportbanden verbreed.  

De open dag is gratis toegankelijk, kinderen jonger dan twaalf jaar hebben geen toegang tot de fabriek zelf in verband met de veiligheid.  
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden