Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Het zomerkamp bestaat al sinds de jaren zeventig.
• Het zomerkamp bestaat al sinds de jaren zeventig. (Foto: aangeleverd)

Zomerkamp Orizon met holbewoners en beren

  •   288 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Een holbewoner die geen beren wil vangen, maar viel liever andere dingen doet. Dat was het thema van het zomerkamp van Stichting Orizon uit Zaltbommel dat afgelopen week werd gehouden.

De 45 kinderen die meegingen, maakten op kamp kennis met 'Holly de Holbewoner' die pertinent weigerde beren te vangen.

Vijf opdrachten
Holly moest van zijn stamgenoten zijn nut voor de stam maar eens bewijzen en kreeg daarvoor vijf opdrachten die hij samen met de kinderen moest uitvoeren.

Op die manier werd elke avond duidelijk dat Holly een veelzijdige holbewoner was

Groenteproeverij
Hij won met glans een 'groenteproeverij' van de andere holbewoners, leerde met behulp van de kinderen sluipen, organiseerde samen met de kinderen een holbewoners-modeshow, hij vond samen met de keukenploeg de holbewoners-kluifpannenkoeken uit en hij wist samen met de kinderen te ontdekken welke andere holbewoner stiekem modder in het pannenkoekenbeslag had gedaan.

Als klap op de vuurpijl moest Holly op de laatste dag een levende beer vangen en dat lukte hem, waarna hij van de andere holbewoners voor eeuwig en altijd in de stam mocht blijven en nooit meer beren hoefde te vangen.

Efteling
Tijdens het kamp gingen de kinderen volgens vast gebruik een dag naar de Efteling, een dag naar het zwembad en er werden veel activiteiten en spelletjes op en rond het kampterrein ondernomen.

's Nachts sliepen de kinderen in tenten op het kampterrein.

Eikenprocessierups
Het zomerkamp vond voor de tweede keer plaats op camping Duinhoeve in Udenhout. Op het kampterrein in Loon op Zand waren net als een jaar geleden opnieuw eikenprocessierupsen waargenomen.

Het kamp, dat al sinds de jaren zeventig bestaat, werd begeleid door veertien vrijwilligers.

Diverse bedrijven en organisaties in Zaltbommel en omstreken hielpen tijdens de voorbereidingen mee om het mogelijk te maken.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }