Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: Janneke Boogaard

Alem praat over Maasoeverpark, woningbouw, verkeer en duurzaamheid

  •   251 keer gelezen

ALEM • De dorpsraad van Alem houdt vrijdag 22 februari om 20:00 uur de jaarvergadering in dorpshuis De Drie Linden. Twee wethouders schuiven aan; inwoners zijn van harte welkom om voorstellen te delen.

De dorpsraad legt verantwoording af over het gevoerde beleid van het afgelopen jaar en deelt haar toekomstplannen. Hierbij zijn ideeën en voorstellen vanuit de bevolking van harte welkom.

Maasoeverpark en woningbouw
Over twee onderwerpen die voor het dorp Alem van groot belang zijn, zal wethouder Peter de Vries het woord voeren. Het betreft: ontwikkelingen rondom Maasoeverpark (Deltaplan Bedijkte Maas) en woningbouw. Uiteraard is er gelegenheid tot discussie en het stellen van vragen. 

Verkeer
Voor 2019 staan er voor het dorp enkele belangrijke verkeersmaatregelen in de planning; hierover zal door een vertegenwoordiger van de gemeente Maasdriel een korte presentatie gegeven worden. Verantwoordelijk wethouder Erik van Hoften is aanwezig om eventueel toelichting te geven.

Alem energieneutraal
Een ander actueel item is 'duurzaamheid'. De dorpsraad is samen met 'Het Nieuwe Wonen' uit Geldermalsen en de gemeente Maasdriel bezig om plannen te maken waarbij Alem zo energieneutraal mogelijk gemaakt kan worden. Ook dit onderwerp komt aan bod en wethouder Van Hoften zal het beleid van de gemeente hierin toelichten. 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }