Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Gerard van den Anker kreeg bij zijn vertrek de gouden erepenning van de gemeente Maasdriel.
• Gerard van den Anker kreeg bij zijn vertrek de gouden erepenning van de gemeente Maasdriel. (Foto: Janneke Boogaard)

Gerard van den Anker krijgt gouden erepenning bij afscheid als wethouder in Maasdriel

  •   1158 keer gelezen

MAASDRIEL • Gerard van den Anker (CDA) nam woensdag afscheid als wethouder in Maasdriel. "Ik heb twintig jaar met passie en plezier gewerkt."

Bij zijn vertrek kreeg de Hedelnaar een gouden erepenning van de gemeente Maasdriel.

Van den Anker (46) was bijna twintig jaar actief in de lokale politiek. Hij was van 2002 tot 2010 en van 2014 tot 2018 wethouder in Maasdriel. In 2017 stond hij op plek 25 op de kandidatenlijst voor de landelijke CDA-fractie. Dat bleek niet hoog genoeg om een zetel in de Tweede Kamer te bemachtigen.

"Ik wilde graag naar Den Haag, dat is niet gelukt, maar Zoetermeer ligt in elk geval een eind in de richting", merkte hij in zijn afscheidstoespraak droog op. Daarmee refereert hij aan zijn nieuwe functie van voorzitter van de Nederlandse Fruittelers Organisatie. Naar verwachting wordt Van den Anker in juni benoemd.

CDA-afdelingsvoorzitter Ernst van der Schans refereerde in zijn speech aan de fruitachtergrond van de scheidende wethouder. "De appel valt niet ver van de boom: ook zijn ouders zijn altijd heel betrokken bij de samenleving."

Na de speeches volgde een staande ovatie voor Van den Anker, die aangaf: "Ik denk dat het goed is voor mij en voor Maasdriel om deze stap te zetten en ruimte te maken voor vers bloed."

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }