Afbeelding
Foto: Janneke Boogaard

Inloopavond over plannen uiterwaarden Heerewaarden

Algemeen 211 keer gelezen

HEEREWAARDEN • Provincie Gelderland, Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer willen samen een natuurgebied inrichten in de uiterwaarden van de Waal bij Wamel, Dreumel en Heerewaarden. Op 22 januari vindt een inloopavond plaats over het voorlopig ontwerp van dit natuurgebied. 

Het plan bestaat uit een meestromende geul en kleinere geultjes. Ook willen de drie partijen natuurlijk grasland in het gebied terug laten komen en overwegen ze een ooibos te planten. Het bos moet de waterbergingsfunctie van de uiterwaarden niet in de weg staan.

De nieuwe natuur moet aantrekkelijk zijn voor verschillende vissoorten, broedvogels en bijzondere diersoorten zoals de kamsalamander en de bever. Ook wandelaars, sportvissers en bewoners kunnen straks van deze rijke natuur genieten. De veiligheid van het gebied bij hoogwater blijft gelijk.

Realisatie is gepland vanaf medio 2020 tot eind 2021.

De inloopavond vindt plaats op maandag 22 januari, tussen 19:00 en 21:00 uur in 't Centrum, Rooijsestraat 48 in Dreumel. Er is vrije inloop; geïnteresseerden kunnen komen en gaan wanneer dat hen uitkomt.

Het voorlopige ontwerp wordt getoond. Dit ontwerp is mede tot stand gekomen door inbreng van bewoners en gebruikers van het gebied.

Tijdens de avond kunnen bezoekers zich laten informeren over de huidige stand van zaken van het project en hun ideeën over het voorlopige ontwerp delen. Als deze ideeën passen binnen de projectdoelstellingen en randvoorwaarden, worden deze verwerkt in het definitief ontwerp.

Meer informatie: www.wameldreumelheerewaarden.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden