Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Atleten AAA nemen het tegen elkaar op

  •   keer gelezen   Sport

ALBLASSERDAM • De jeugd van Atletiekvereniging AAA uit Alblasserdam heeft afgelopen maandag het gevecht met zichzelf opgenomen.


Traditiegetrouw wordt tijdens de laatste les voor de zomervakantie voor de jeugd iets speciaals georganiseerd. De afgelopen jaren had een springkussen, een hindernisparcours en behendigheidspelen al op het menu gestaan.

Dit jaar had trainer Patrick Schouten van Kempen iets anders in petto. De kinderen moesten met elkaar 'in gevecht' in een heuse wedstrijd. “Een deel van de kinderen doet mee aan wedstrijden terwijl de meeste alleen voor de training komen. “ Daar is niets mis mee maar we wilden de andere kinderen ook eens laten ervaren hoe leuk het is om tegen elkaar uit te komen en de onderlinge krachten eens te meten”, aldus Patrick.

Wedstrijdveld

De atletiekbaan was omgetoverd tot een heus wedstrijdveld met verspringen, 40,60 of 80 meter sprint en de 1000 meter. Net als bij echte wedstrijden in de regio kregen alle deelnemers na afloop een getuigschrift met daarop hun prestaties. Niet alleen om boven het bed te hangen maar zeker ook om bij de volgende wedstrijd te kijken hoe iedereen vooruit is gegaan. De grootste prijs was natuurlijk het ijsje dat namens het bestuur voor alle atleten was geregeld.

Speciaal voor deze avond waren de schaatsers, die in de zomer voor hun trainingen van de baan gebruiken maken, uitgeweken naar het grasveld waardoor wedstrijd en training naast elkaar konden plaats vinden.

De atletiekvereniging Alblasserdam heeft een nog steeds groter wordende groep pupillen en junioren, die elke maandag en woensdag traint. Naast de wedstijdgroep zijn er veel kinderen die twee keer per week sportief bezig zijn door de verschillende onderdelen van de atletiek te beoefenen.

Jubileum

Later dit jaar zullen in verband met het zeventigjarig jubileum verschillende activiteiten worden georganiseerd waaronder een halve marathon langs het prachtige decor van de Alblasserwaard. Meer informatie over trainingen en de (jubileum)wedstrijden is te vinden op: www.aaa-atletiek.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten