Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• V.l.n.r.: Sjaak Versluis, Dick Zaal en Marcel Kers.
• V.l.n.r.: Sjaak Versluis, Dick Zaal en Marcel Kers. (Foto: Geurt Mouthaan )

SV Meerkerk opent prachtig nieuw complex De Burcht met wedstrijd tegen oud-Feyenoord

  •   keer gelezen   Sport

MEERKERK • Zaterdag 14 september opent een trots SV Meerkerk haar nieuwe complex. Iets ten zuiden van 't Hoog, waar 43 jaar werd gevoetbald, is in een jaar tijd het ultramoderne De Burcht gerealiseerd.


"Het clubgebouw was ons pakkie aan, het buitengebeuren zoals de velden en de parkeergelegenheid is onder regie van de gemeente tot stand gekomen", aldus Marcel Kers.

"De afgelopen dagen zijn de laatste klusjes afgerond en dan moet je denken aan het plaatsen van de banken in de kleedlokalen, de deuren aanbrengen en de kinderhoek inrichten", vult Dick Zaal zijn mede-bouwcommissielid aan. Voorzitter Sjaak Versluis glimlacht. "Eigenlijk zijn we riant op tijd klaar."

Ruim drie jaar geleden kwam de nieuwbouw in een stroomversnelling. "Feitelijk was er 25 jaar geleden al sprake van verplaatsing van ons huidige complex", herinnert Zaal zich nog goed. "Nog voor ik voorzitter werd waren er al ideeën. We zouden twee velden inleveren en daarvoor in de plaats een kunstgrasveld krijgen, met een rechtstreekse aansluiting op de Bazeldijk. Destijds waren we voor 5 ton in euro's klaar geweest, nu kost de complete verhuizing bijna 5 miljoen…"

Veldschuur
Versluis lacht opnieuw. "Maar dan heb je ook wat. Een dappere aanpak en een megabult werk is er verzet".

De huidige voorzitter overdrijft niet als hij de conclusie trekt dat De Burcht het mooiste complex van de regio en misschien wel van heel Nederland is. "Vanaf het begin wilden we een nieuw clubgebouw passend in de omgeving. De term 'veldschuur' bleef hangen en nu staat de schuur er. Het klinkt wat negatief, maar zo moet je het niet zien."

Duurzaam
"Geen hoog gebouw, maar door de verlaagde ligging en het vele groen eromheen heel mooi passend in de omgeving", vult een enthousiaste Kers aan. "We gaan meer dan 100 fruitbomen plaatsen, heel duurzaam en groen. Want naast de knotwilgen is er ook een plasdraszone aangelegd inclusief kikkerpoelen. De gevel van ons gebouw is zelfs voorzien van ingebouwde vleermuiskastjes. Verder ben ik bijzonder trots op de groene 'TPI' infill korrels op de twee kunstgrasvelden. Het blijft nep, maar hierdoor wel minder storend."

Geel en zwart
De heren glimmen van oor tot oor als ze een rondleiding in de ultramoderne kantine geven. "Onze clubkleuren geel en zwart komen overal terug. Net als ons logo. Verder is het gebouw energieneutraal en gasloos. Door een perfecte isolatie en de 274 zonnepanelen is de energierekening straks laag", weet Zaal. "En als we geld tekort komen, dan kunnen we nog altijd onze eigen appels en peren gaan verkopen. Want het onderhoud op en rond de velden is voor ons", grapt Versluis.

Samen met de genoemde heren en Kees Bakhuizen, Kees Verkerk, Henk Schotman, Arie van der Steldt, Anthon Lodewijks, Ralf Verkerk en Arninja 't Lam vormde hij een flinke bouwcommissie. "Met enorm veel ervaring en deskundigheid. Ik kon me beperken tot het proces en zorgen dat de sfeer optimaal bleef, ook als het wel eens spannend werd."

Heup gebroken
Even was er paniek, toen de meest ervaren Dick Zaal (73) zijn heup brak. "Bijna 10 maanden geleden gleed ik uit over een draglineschot. Er was geheid en ik ging bij het grondwerk kijken. Op weg naar huis ging het mis, alsof ik op een blok ijs viel met een gebroken heup als resultaat. Ik ben vier keer geopereerd in het Beatrixziekenhuis, maar zonder resultaat. Binnenkort ga naar Nijmegen en daar krijg ik een nieuwe heup. Ze hebben me beloofd mij over enkele maanden weer mobieler te krijgen. Toen ik even zonder krukken liep, zat ik gelijk weer op mijn knieën de poeren van het verplaatste scorebord te monteren."

Sjaak Versluis: "Onvoorstelbaar. Zonder anderen tekort te doen, Dick heeft ontzettend veel werk verzet. Hij weet alles en regelt veel. Ook toen hij regelmatig in het ziekenhuis was. We prijzen alle vrijwilligers, maar Dick in het bijzonder. Komende zaterdag gaan we het complex openen, met een wedstrijd tegen oud-Feyenoord. Heel Meerkerk, maar ook de regio is van harte welkom. De wedstrijd begint om 19:00 uur."

Theo Sprong
Freelance-journalist Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal
Volg @TheoSprong1963 op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier