Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Patrick Lanser (onderin, vierde van rechts) speelt in het Nederlands dovenelftal.
• Patrick Lanser (onderin, vierde van rechts) speelt in het Nederlands dovenelftal. (Foto: KNDSB)

Patrick Lanser gaat de uitdaging aan

  •   keer gelezen   Sport

GIESSENBURG • De A-selectie van zaterdagvierdeklasser SPV'81 uit Polsbroek krijgt versterking van vier slechthorende spelers. De nieuwe trainer Raymond Lantinga, die tevens bondscoach is van het nationale dovenelftal, heeft dit kwartet met instemming van de Polsbroekse dorpsclub deze uitdaging aangeboden.


Raymond Lantinga is razend enthousiast over zijn nieuwe trainersbanen. Met SPV'81 hoopt hij de opgaande lijn, die onder leiding van de vorige trainer Frits van Dijk is ingezet, een vervolg te geven en het Nederlands doventeam, dat zes jaar niet actief was op het veld, naar een hoger niveau te tillen.

,,Er lopen ontzettend goede dove en slechthorende voetballers rond op de Nederlandse velden," vertelt de Nieuwegeiner, die in het dagelijkse leven ook mensen met een beperking begeleidt. ,,Het is voor een aantal moeilijk optimaal te presteren vanwege hun doofheid. Daarom spelen ze vaak in lagere teams. Bij SPV'81 moeten de vier nieuwkomers laten zien wat ze kunnen en gewoon een basisplek verdienen."

Appje
Patrick Lanser uit Giessenburg is een van de vier slechthorende spelers, die de overstap maakt. ,,Ik kreeg een app van de bondscoach in het weekeinde voor het sluiten van de overschrijvingen met de vraag of ik bij SPV'81 wilde komen voetballen," vertelt de Alblasserwaarder. ,,Hij vertelde dat er nog drie jongens van het nationale dovenelftal waren uitgenodigd. Ik heb toen contact gezocht met hen en gevraagd of ze dat zagen zitten. Omdat zij hier ook wel zin in hadden, heb ik ervoor gekozen om deze uitdaging aan te gaan."

"Persoonlijk had ik selectievoetbal al uit mijn hoofd gezet. Ik ben 32 jaar en wilde in eerste instantie aankomend seizoen gewoon lekker blijven voetballen bij mijn voetbalmaten van VVAC 4. Afscheid nemen van mijn vertrouwde ploeg greep me wel aan, maar met deze trainer en ploeggenoten heb ik er toch voor gekozen om er helemaal voor te gaan en hopelijk iets moois neer te zetten in Polsbroek."

Basisplaats
Patrick Lanser, die twee keer scoorde in de drie interlands die hij tot dusverre speelde, verwacht een basisplaats te veroveren en gemakkelijk aansluiting te vinden bij de Polsbroekse spelersgroep.

,,Ik ben slechthorend vanaf mijn geboorte," vervolgt Lanser. ,,De mate van de slechthorendheid is door de jaren heen slechter geworden. Ik heb altijd bij 'horende' clubs gevoetbald en ik speel met mijn gehoorapparaten in, behalve dan in de dovencompetitie. Voor de rest moet ik meer om me heen kijken dan iemand die wel goed hoort."

"Met het dovenelftal maken we een goede kans om ons te kwalificeren voor het EK van 2019 in Griekenland," merkt Lantinga nog op. ,, Daarvoor moeten we in de kwalificatie de dovenelftallen van België en Rusland verslaan."

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier