Afbeelding

Molenlanden zet plannen voor buurtschappen in Giessenburg door

Algemeen 869 keer gelezen

GIESSENBURG • Met het ter inzage leggen van het voorontwerpbestemmingsplan 'Buurtschappen Giessenburg' zet de gemeente Molenlanden haar plannen door voor het omvormen van de recreatieparken De Giessenburg en De Bilderhof in Giessenburg naar buurtschappen.

De provincie Zuid-Holland lijkt nog steeds tegen de plannen te zijn, maar dankzij een goede onderbouwing van haar plannen hoopt de gemeente dat de provincie alsnog overstag gaat en zal instemmen.

Daarnaast put de gemeente moed uit het feit dat door enkele leden van de Provinciale Staten van Zuid-Holland zijn vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten over het mogelijk maken van permanente bewoning van recreatiewoningen. Het college volgt deze ontwikkelingen en overweegt in te spreken bij behandeling van dit onderwerp door Provinciale Staten.

Het plan om de twee recreatieparken in Giessenburg om te vormen tot buurtschappen, waardoor permanente bewoning is toegestaan, dateert al van 2016. Met het doorzetten van het plan legt de gemeente de bal bij de provincie. Die moet dan aangeven waarom de stap van recreatieparken naar buurtschappen niet gezet zou mogen worden.

Op de recreatieparken aan de Neerpolderseweg 72b en 108a wordt circa tweederde van de recreatiewoningen al vele jaren permanent bewoond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden