Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Cheque voor Vrienden van Dorpsboerderij in Giessen-Oudekerk

  •   448 keer gelezen

GIESSEN-OUDEKERK • De stichting Vrienden van de Dorpsboerderij heeft afgelopen zaterdag uit handen van Saskia Kamp-Vonk een waardecheque van 2500 euro ontvangen.

Dit bedrag is geschonken vanuit het coöperatiefonds van Rabobank Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Mede dankzij deze financiële steun is zaterdag op het terrein van de basisschool een dorpsboerderij gerealiseerd door tientallen vrijwilligers.

De Dorpsboerderij is een initiatief van de werkgroep 'Dorpsschool in actie' die zich inzet voor het behoud van de school. De Dorpsboerderij is toegankelijk voor alle kinderen uit het dorp. Het verzorgen en onderhouden van de dieren wordt geïntegreerd binnen het takenpakket van de leerlingen van de basisschool.

De basisschool kent een unieke kleinschalige structuur waarbij onderwijs en natuur met elkaar worden verbonden. Naast de dorpsboerderij wordt door de kinderen eigen groente gekweekt in de schoolmoestuin welke via een eigen groentewinkeltje worden verkocht. De leerlingen hopen binnenkort ook eieren toe te voegen aan het assortiment.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK