Afbeelding

Kerkproeverij in kerken Noordeloos

Algemeen 993 keer gelezen

NOORDELOOS • Op zondag 16 september zetten de kerken van Noordeloos in het kader van het landelijke initiatief Kerkproeverij hun deuren extra wijd open.

Deze actie wordt ondersteund door ruim twintig kerkgenootschappen. Kerkproeverij is vorig jaar voor het eerst in Nederland geïntroduceerd en gebaseerd op het Engelse initiatief Back-to-church-Sunday. Het idee van de Kerkproeverij is dat gemeenteleden vrienden, familie, buren en/of kennissen uitnodigen die niet of niet meer naar de kerk gaan om op deze zondag mee te gaan en een dienst bij te wonen en zo te laten 'proeven' wat er in een kerkdienst gebeurt.

Dit jaar doen in Noordeloos alle drie kerken mee. Ze doen dat op hun eigen manier, niet te veel afwijkend van wat er elke zondag gebeurt, maar met oog voor wie als gast aanwezig is. 'Voor wie geen persoonlijke uitnodiging heeft ontvangen, maar wel een keer een kerkdienst wil bezoeken, is dit wellicht ook een mooie gelegenheid', stellen de drie kerken in een persbericht.

Adressen
De kerken van Noordeloos zijn te vinden op de volgende adressen: christelijke gereformeerde Kerk, Noordzijde 1A; hervormde gemeente, Kerkstraat 3C; gereformeerde Ontmoetingskerk, M.J. Veder van Hobokenstraat 15E. De diensten beginnen om 9.30 uur.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden