Afbeelding
RoyBorghoutsFotografie

Twee mijlpalen voor Dierenlot in Arkel

Algemeen 1.075 keer gelezen

ARKEL • Stichting Dierenlot uit Arkel beleefde vrijdagmiddag twee bijzondere mijlpalen: een nieuw distributiecentrum werd geopend en de 150e dierenambulance werd uitgereikt.

De officiële handelingen werden vrijdagmiddag gedaan door burgemeester Reynvaan van Giessenlanden. Het zijn unieke gebeurtenissen voor Stichting Dierenlot, wat precies 12,5 jaar geleden is opgericht voor dieren in nood in Nederland.

Kostenbesparing
Het distributiecentrum, gevestigd aan de Vlietskade in Arkel, is ontstaan doordat steeds meer diervoederfabrikanten restpartijen food en non food leveren aan Stichting Dierenlot. Zo'n 300 lokale en regionale dierenhulporganisaties uit het hele land kunnen (bij toerbeurt) dan ook bij Dierenlot terecht voor deze producten. Dit levert deze organisaties een flinke kostenbesparing op en de fabrikanten weten dat hun artikelen alsnog goed terecht komen. Het distributiecentrum werd onder toeziend oog van de drie oprichters en de voorzitter van de Raad van Toezicht geopend.

De faciliterende rol voor dierenhulporganisaties zie je ook terug in het in bruikleen geven aan dierenambulances aan de organisatie. De opening van het pand was gelijk een unieke mogelijkheid om drie ambulances uit te reiken: aan Stichting Carnivora, DOC Breda en Dierenambulance Gelderse Vallei. In deze drie zit alweer de 150e dierenambulance van Stichting Dierenlot. De burgemeester overhandigde de sleutels van de ambulance  met de woorden: 'Veel succes en wees trots!'.

DierenLot is 12,5 jaar geleden opgericht om te informeren over en  op te komen en voor  verwaarloosde, mishandelde, in de steek gelaten en gewonde dieren. Hierbij gaat het niet alleen om  gezelschapsdieren maar ook over zwerfdieren en dieren in de Nederlandse natuur. Dierenlot  geeft steun aan een groot aantal lokale en regionale dierenhulporganisaties: dierenambulance organisaties, asielen, maar ook meer gespecialiseerde opvangen voor speciale dieren. In totaal al 300 organisaties door heel Nederland.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden