Foto: 123rf
Foto: 123rf Foto: 123rf

Mourik werkt mee aan verkeerscampagne bij veerdiensten

Algemeen 1.213 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND/GROOT-AMMERS • Bij de veerdiensten Schoonhovenseveer, Bergstoep en het voetveer Nieuw-Lekkerland-Lekkerkerk houden politie, ROV-ZH en aannemersbedrijf Mourik op 30 en 31 oktober en 1 november een verkeerscampagne. Er wordt gelet op verbetering van zichtbaarheid op de fiets en het opvolgen van de instructies van verkeersregelaars bij de dijkverbetering.

In Zuid-Holland werken gemeenten, provincie, waterschappen, politie, OM, maatschappelijke organisaties, scholen en andere instanties structureel samen aan verkeersveiligheid. Ook marktpartijen zoals aannemers haken aan bij dit initiatief, waaronder Mourik uit Groot-Ammers. Partners in de regio's worden met kennis, advies en communicatie ondersteund door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH).

Mourik is onderdeel van de aannemerscombinatie CDVM die momenteel de dijkverbetering Kinderdijk-Schoonhovenseveer (KIS) uitvoert. Op dit project staat veiligheid voorop. Mourik maakt dan ook een punt van nul verkeersslachtoffers en roept medeweggebruikers op dit ook te doen.

Met een gezamenlijke verkeersactie van politie, ROV-ZH en Mourik wordt aandacht gevraagd voor de zichtbaarheid van fietsende scholieren. Met de donkere dagen voor de deur is het belangrijk dat fietsers goed zichtbaar zijn. Fietsers worden opgeroepen om de instructies van de verkeersregelaars bij de dijkverbeteringswerkzaamheden op te volgen. Bij de uitvoering van de werkzaamheden aan de dijk worden regelmatig verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden. Deze verkeersregelaars staan er voor de veiligheid van alle weggebruikers.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden