Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Vijf-weken project voor meezingen in Choral Evensong

  •   128 keer gelezen

MEERKERK • Regiokoor Musica Pro Deo wil graag meer zangers de gelegenheid geven om met hen in vijf weken tijd een Choral Evensong in te studeren.

Een Evensong is het avondgebed van de Anglicaanse Kerk, meestal gezongen door het koor en daarom Choral Evensong genoemd.

Het dagelijks zingen van de Evensong behoort tot de vaste taken van ieder Engels koor verbonden aan kerk, kathedraal of college. Het is dan ook niet verwonderlijk dat vele (Engelse) componisten muziek hebben geschreven die in deze Choral Evensongs kan worden gezongen.

De liturgie van de 'Choral Evensong' is al eeuwenlang dezelfde en staat als een huis met haar  'Psalms', Hymnes, haar twee schriftlezingen ('Lessons') uit Oude Testament en Nieuwe Testament, gevolgd door de 'Canticles' (betekent: Lofzang).

De muziek is in de Choral  Evensongs de religieuze en artistieke voertaal. Het mooie eraan is dat de invulling heel vrij is.

Opmerkelijk aan een Choral Evensong is de combinatie van een ingetogen gebedsdienst met een veelvoud aan muzikale vormen en stijlen.

Samen met dirigent Warno Ruting heeft het koor gezocht naar een invulling die bij goed past. Iedereen die graag zingt mag meedoen en dan vooral tenoren en bassen. Het vijf-weken project loopt vanaf dinsdag 23 april tot en met 25 mei 2019. Er wordt een financiële vergoeding van 10 euro.

De wekelijkse repetitieavond is op dinsdag van 20.25 tot 22.00 uur in de kantine van P. van Leeuwen, Energieweg 1 in Meerkerk. Koffie/thee staat klaar om 20:15 uur. Voor meer informatie en aanmelden: www.musicaprodeo.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }